Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya icra şoku. Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Prof. Dr. Baskın Oran'ın kazandığı manevi tazminatı ödemediği için icralık oldu. İcra emrinde, Soylu’dan borcunu 7 gün içinde ödemesi istendi. İcra emrinde, 10 bin TL manevi tazminat alacağının yanı sıra yargılama giderleri, yıllık kanuni faiz, vekalet ücreti olarak toplam 27 bin 103 TL alacağı ödemesi gerektiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya icra şoku. Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti

 Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi emekli öğretim üyesi Oran, 23 Haziran 2017’de yayınlanan "Kürtler üzerine bazı trajikomik deneyler” başlıklı yazısı ile ilgili Twitter hesabından  "Kendisini ilim adamı diye pazarlamış yazısının her kelimesini alçakça kurgulamış bir uşak Baskın Oran hakkında suç duyurusunda bulunuyorum"  paylaşımı yapan Süleyman Soylu hakkında tazminat davası açmıştı. 

Mahkeme Oran Soylu’nun, 24 Haziran 2017 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte 10 bin TL tazminat ödemesine hükmetmişti.

SOYLU'YA İCRA EMRİ GÖNDERİLDİ

Kısa Dalga'nın haberine göre,  Soylu mahkeme kararına rağmen borcunu ödemedi. Bunun üzerine Baskın Oran, Soylu hakkında icra takibi başlattı. Ankara 2. Genel İcra Dairesi’nden Soylu’ya gönderilen icra emrinde, 10 bin TL manevi tazminat alacağının yanı sıra yargılama giderleri, yıllık kanuni faiz, vekalet ücreti olarak toplam 27 bin 103 TL alacağı ödemesi gerektiği belirtildi.

MAL BEYANINDA BULUNMASI İSTENDİ


İcra emrinde, Soylu’dan borcunu 7 gün içinde ödemesi ya da teminat göstermesi istendi. Bu süre içinde borcun ödememesi halinde cebri icra yoluyla paranın tahsil edileceği uyarısında bulunulan icra emrinde, Soylu’ya bu durumda mal beyanında bulunması gerektiği, aksi takdirde hapis ile cezalandırılacağı da belirtildi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin