Eski eşini bıçaklayan kocadan kan donduran savunma! Duruşmada resmen tehdit etti: İstesem her zaman öldürürüm

Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde, eski eşini bıçaklayan Halil Karabıyık'ın yargılanmasına başlandı. Karabıyık'ın duruşmadaki ifadesi kan dondurdu: “Öldürme gibi bir niyetim olmasaydı bıçağı belden aşağı ayaklarına doğru sallamazdım, boynuna, kalbine saplardım. Zaten küçük bir kadın, istesem her zaman öldürürüm”

Google Haberlere Abone ol
Eski eşini bıçaklayan kocadan kan donduran savunma! Duruşmada resmen tehdit etti: İstesem her zaman öldürürüm

Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde 2 Eylül 2023 tarihinde eski eşi 35 yaşındaki  Elif Gedik’i bıçaklayan tutuklu sanık Halil Karabıyık’ın ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs, tehdit ve hakaret’ suçlarından Çanakkale 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına başlandı. 

Duruşmaya müşteki Elif Gedik, yakınları, tutuklu sanık Halil Karabıyık, tanıklar Batuhan Göztepe, U.K.  müşteki ve sanık avukatları katıldı.

"İSTESEM HER ZAMAN ÖLDÜRÜRÜM"

Tutuklu sanık Halil Karabıyık, mahkemesindeki savunmasında, eski eşinin çalıştığı dükkana gittiğini belirterek "Ben bıçağı yanımda sürekli olarak taşırdım. Yaptığım iş dolayısıyla ve arabamın kaportasını açmak için kullanıyordum. Yemek yemeğe gitmek için dükkandaki eşyaları topluyorduk. O sırada Elif yüzme tükürüp bana küfür etti. Benim niyetim ona ufakta olsa zarar vermekti, öldürme gibi bir niyetim yoktu. Öldürme gibi bir niyetim olmasaydı bıçağı belden aşağı ayaklarına doğru sallamazdım, boynuna, kalbine saplardım. Zaten küçük bir kadın, istesem her zaman öldürürüm. Ama niyetim öyle değildi. Ayaklarına zarar vermek istedim. İstesem de öldürmem. Çünkü kızım annesini çok seviyor. Babasız kaldı, bir de annesiz kalmasını istemem. Markete doğru koştuk. Daha sonra market içerisinde bıçakladım. Yaptıklarım normal değil, pişmanım. Böyle olmasını istemezdim. Oldu ve pişmanım. Niyetim öldürmek değil, öldürme gibi bir niyetim olsa 1 saat eşya toplar mıydım” dedi.

Hakkındaki iddiaları kabul etmeyen tutuklu sanık Halil Karabıyık, tutuksuz yargılanmasını talep etti.

"EVLİYKEN DE ŞİDDET GÖRDÜM"

Müşteki Elif Gedik ise mahkemesindeki savunmasında, “Eski eşimden evlilik başından evlilik sonuna kadar sürekli sistemik şiddet gördüm. Bunun hastane kayıtları, para cezaları mevcut. Hatta uzaklaştırma kararları var. Annemin evine gittiğim zaman camı kırarak, eve girip darp ettiği oldu. Sanığın iddialarını reddediyorum. 2’nci eşiyle nikah kıyabilmek için benimle anlaşmalı olarak boşandık. Beni aradığı zaman dışarda arkadaşlarım birlikteydim. Tahrik edecek bir şey yapmadım. Görüntülü aradığında öpüşme gibi bir eylem yaşanmadı. Olaydan bir gün önce beni aradı. Kızımla konuşmak istediğini söyledi. Ertesi gün işteydim. Oğlum, Halil ve arkadaşı çalıştığım işyerine geldi. Halil benimle işyerimin önündeki parkta konuşmak istediğini söyledi. Parka girmedim, önündeki kaldırıma oturduk. Bana geçen seneden beri benimle birlikte oturmak istediğini, ‘çocuklarla birlikte yanımda kal’ dedi. Ben kabul etmedim. Bunun üzerine dudağıma tokat attı, küfür etti. Beni öldüreceğini anladım. Sürekli olarak cebinde bulunan bıçağı gösteriyordu. O an bıçağı saplar diye bağıramadım. Dükkana müşteriler geldi. Dükkana gelenlere kaş, göz işareti yaparak polisleri aramalarını istedim. Şahsın telefonun çaldı. Telefonu açtığını görünce karşı markete doğru kaçtım. Eski eşim beni öldürecek diye bağırdım, yardım istedim. Bıçakla göğüsüme doğru hamle yaptı. Ben yan dönünce akciğer, karaciğer hasar aldı, kaburgam kırıldı. Orada bulunan vatandaşlar beni kurtardı, Halil’in eylemine son vermesini sağladı” diye konuştu.

Tanık olarak gösterilen U.K., mahkeme huzurunda ifade vermeyi kabul etmedi.

Başka bir suçtan cezaevinden yatan ve tanık olarak dinlenen Batuhan Göztepe’nin ise, olay günü Bozcada İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde verdiği ifadeyle mahkemede verdiği ifadelerde çelişki olduğu tespit edildi. Daha sonra mahkeme heyeti sanık Halil Karabıyık’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için davayı 5 Nisan tarihine erteledi.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin