Eski AK Parti MKYK üyesinden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a istifa çağrısı: Koltuğu boşaltması gerektiği kanaatindeyim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak ziyaretine eşlik eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş muhabirin Arapça sorusunu Türkçeye çevrilmesini istemişti. Erbaş'ın Arapça soruyu Türkçeye çevirmesine eski AK Parti MKYK üyesinden sert tepki geldi. Erbaş'a yönelik ağır sözler kullandı, istifa çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Eski AK Parti MKYK üyesinden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a istifa çağrısı: Koltuğu boşaltması gerektiği kanaatindeyim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak ziyaretine eşlik eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş muhabirin Arapça sorusunu Türkçeye çevrilmesini istemişti.

Erbaş soruya da Türkçe cevap vermişti. Erbaş’ın Diyanet İşleri Başkanlığı sitesinde bulunan biyografisinde ise iyi derecede Arapça ve Fransızca bildiği yazıyor.

Söz konusu durum hakkında eski AK Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci bir paylaşım yaptı. Birinci, Erbaş’a yönelik ağır sözlerle yüklenip istifa etmesi gerektiğini yazdı.

Birinci sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı: 

"Öz geçmişinde Arapça biliyor ibaresi olan ve fakat Arapça bilmeyen bir Diyanet İşleri Başkanının koltuğu boşaltması gerektiği kanaatindeyim.

İki vechi ile: 1- Özgeçmiş gerçeğe uygun değil. (Efendimiz mümin yalan söylemez buyurur)

2- İslam ve İslam fıkhı ile uğraşan, fetva makamına başkanlık eden bir şahsın Arapça bilmemesi düşünülemez. Zira Kur'an Arapçadır."


 
 
 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin