Esenyurt'un yeni Belediye Başkanı Ahmet Özer'den iddialı çıkış: Silikon vadisi olacaksa Esenyurt’ta olabilir

Esenyurt'un yeni Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, tv100'ün gündem belirleyen programlarından Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda, "Seçim bitti, kazandım ‘CHP’nin belediye başkanıyım’ demiyorum. Bütün Esenyurt’un belediye başkanıyım" ifadelerini kullandı. Özer sözlerinin devamında "İstanbul’da bir Silikon Vadisi olacaksa Esenyurt’ta olabilir." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Esenyurt'un yeni Belediye Başkanı Ahmet Özer'den iddialı çıkış: Silikon vadisi olacaksa Esenyurt’ta olabilir

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, iletişimci-yazar Ferhat Murat, Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı programına konuk oldu. Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre Cumhuriyet Halk Partisi'nin Esenyurt adayı Prof. Dr. Ahmet Özer, yüzde 49.05 ile yeni başkan seçildi.

Prof. Dr. Ahmet Özer'in açıklamalarından satır başları:

"HALKI İKNA ETTİK"

Bir örnek vereyim Vanlı bir nüfus var onların 55-60 bin civarında seçmeni var bunların önemli bir kısmı AK Parti’ye oy veriyordu onların şimdi önemli bir kısmı bize oy verdi. Halkı ikna ettik.

"DEM PARTİ'DEN DE AK PARTİ'DEN DE OY ALDIM"

Murat'ın "DEM Parti'nin adayı mısınız? Niye CHP adayını sağlık sorunları sebebiyle çekip DEM Parti kent uzlaşısı yaptık deyip sizin adaylığınız gerçekleşti" sorusu üzerine Özer "Hayır CHP'nin adayıyım. Ben sosyoloji profesörüyüm, niye aday olsam çekineceğim. Beni tüm Türkiye tanıyor. Ben aday olunca karalama kampanyaları başladı. DEM’den de oy aldım CHP’den de AK Parti’den de çok önemli oy aldım. Bu benim oradaki konumum, kitleyle olan kucaklaşmam, sosyoloji profesörü olmam, yerel yönetimler uzmanı olmam, ben yerel yönetimlere pat diye dışarıdan düşmüş değilim. Daha önce 145 belediyenin bağlı olduğu GAP Belediyeler Birliği'nde genel sekreterlik yaptım." yanıtını verdi.

"ESENYURT MAALESEF EN ÇOK KADIN CİNAYETLERİNİN OLDUĞU YER"

Çok büyük bir yoksulluk var Esenyurt enlerin şehri, en yoksul kent, maalesef en çok uyuşturucunun olduğu, maalesef en çok kadın cinayetlerinin olduğu, toplumsal barışa en çok ihtiyacın olduğu, en çarpık kentleşmenin olduğu yer. Ben bir arama konferansı yaptırdım 15 tane akademisyen çağırdım 1 gün boyunca orada kentin dinamikleriyle bir araya geldik güçlü ve zayıf yanlarımızı görüştük.

ÜMİT ÖZDAĞ’LA KİŞİSEL PROBLEMİ VAR MI?

Özdağ daha önce üniversitemize geldi, oturduk, konuştuk. Ben şunu yadırgıyorum; 3-5 oy uğruna bu tür değerleri kullanmak ve toplumsal barışı törpüleyecek birtakım yönelimlerin içine girmek kimseye bir yarar sağlamadığı gibi Türkiye’nin geleceğine katkıda bulunmaz. Bu bir yerel seçim, bu işin kutsal değerlerle alakası yok. Seçim bitti, kazandım ‘CHP’nin belediye başkanıyım’ demiyorum. Bütün Esenyurt’un belediye başkanıyım

"İSTANBUL’DA BİR SİLİKON VADİSİ OLACAKSA ESENYURT’TA OLABİLİR"

Esenyurt 40 yıllık mazisi olan bir yer, daha önce bir köy. Buraya gelmiş insanlar bir şeyler kurmuş. Sonra kent büyümüş, büyüyünce sanayi de kentin göbeğinde kalmış, bir tek organize sanayi bölgemiz yok. Bunun organize edilmesi lazım. Biz orada katma değeri yüksek bir üretime geçebiliriz, bir silikon vadisi oluşturabiliriz. İstanbul’da bir Silikon Vadisi olacaksa Esenyurt’ta olabilir.

Kaynak: tv100.com
Etiketler chp esenyurt seçim
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin