Erzincan'daki maden faciasında yeni bilgiler. Mustafa Sarıgül tv100'de anlattı. Büyük bir facia saniyelerle kıl payı atlatılmış

Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeninde meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili tv100'ün gündem belirleyen programlarından Kübra Par'la Farklı Açılar'a bağlanan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül yeni bilgiler verdi.

Google Haberlere Abone ol
Erzincan'daki maden faciasında yeni bilgiler. Mustafa Sarıgül tv100'de anlattı. Büyük bir facia saniyelerle kıl payı atlatılmış

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Doster, gazeteci Gürkan Hacır, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Av. Ünzile Yüksel, AK Parti 24. Dönem Milletvekili Ali Turan, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Kübra Par'la Farklı Açılar'a konuk oldu. Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında dün öğleden sonra geniş bir bölgede meydana gelen toprak kayması programda masaya yatırıldı..

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, tv100 yayınına bağlanarak açıklamalarda bulundu.

Sarıgül'ün açıklamaları şu şekilde:

"BÖLGEDE TAM BİR İŞ BİRLİĞİ VAR"

Sorumluğumuzun bilinci içinde konuşmamız lazım. Hepimizin dikkatli konuşması lazım. Hepimizin Türkiye Cumhuriyeti evladı olduğumuzu unutmadan konuşmamız lazım. Şunu bilmenizi istiyorum. Bütün kamu ve kuruluşları tam bir anlayış birliği ve dayanışma içerisinde. Elbirliği ile çalışamlar sürdürülüyor. Bütün savcılarımız, teknik heyet orada, çalışmalarını yapıyorlar. Önceden tedbir alınmış olsaydı, böyle bir kaza olmazdı. Büyük bir facianın eşiğindne dönülmüş vaziyette. Diğer tarafa toprak kayması olsaydı orada 450 arkadaşımız çalışıyor. Bu madende 3000'in üzerinde çalışan arkadaşımız var.

“17 KİŞİ SON ANDA KURTULDU”

Bir mühendis bölgeye gidip bakıyor. Yağmurdan dolayı aralıklar açılmış. O sıra bölgeden uzaklaşıyoruz dese bir şey olmayacak. Oradaki 2-3 tane arkadaş o bölgeye giderek araçlarını almaya çalışıyor. O anda da göçük meydana geliyor. 17 kişi 3 dakikalık bir sürede kurtuluyor. 100 dönümlük alana yayılmış bir madenden bahsediyoruz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin