Erzincan'da Anagold altın madeninde facia yaşandı. Tunceli Valiliği İliç'e gidişi kısıtladı

Erzincan'ın İliç ilçesinde Anagold altın madeninde dün öğle saatlerinde toprak kayması meydana geldi. Toprak altında kalan 9 işçiyi kurtarma çalışmaları devam ederken Tunceli Valiliği'nden şaşırtan bir karar alındı. Kısıtlamaya rağmen bölgeye gitmek isteyen Tunceli İnsan Hakları Derneği (İHD) üyesi 4 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Erzincan'da Anagold altın madeninde facia yaşandı. Tunceli Valiliği İliç'e gidişi kısıtladı

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 2010 yılı aralık ayından itibaren altın üretimi yaptığı Erzincan'ın İliç ilçesinde dün saat 14.30 sıralarında toprak kayması meydana geldi.  Siyanür ve sülfürik asit dağları çöktü. İlk belirlemelere göre 9 işçi toprak altında kaldı. Dün bölgeye sevk edilen ekiplerin işçileri kurtarma çalışmaları hala devam ediyor.

TUNCELİ VALİLİĞİ'NDEN KISITLAMA

Türkiye bu facia ile sarsılırken Tunceli Valiliği'nden şaşırtan bir karar alındı. Valilik, "Eylem ve etkinlik düzenlemek amacıyla kişilerin ve araçlarının Erzincan'a gitmesini" kısıtladı.

Valilik'ten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 11/C maddesinde kapsamında Erzincan ilinde meydana gelen toprak kayması olayı ile ilgili eylem ve etkinlik düzenlemek amacıyla kişilerin ve araçlarının, ilimiz sınırları içerisinden Erzincan iline çıkışlarının 14.02.2024 günü saat: 00.01’den 18.02.2024 günü saat: 23.59’a kadar ilgili mevzuat çerçevesinde kısıtlanması kararı alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Erzincan'da Anagold altın madeninde facia yaşandı. Tunceli Valiliği İliç'e gidişi kısıtladı

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Sütlüce kontrol noktasında valilik kısıtlamasına rağmen bölgeye gitmek isteyen Tunceli İHD şubesi üyesi 4 kişi gözaltına alındı. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin