Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar açıkladı: Kalıcı yaz saati uygulamasından dönülmeyecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yaz saati uygulamasının yıl boyunca uygulanmasının daha faydalı olacağını belirterek, kış saatine geçilmeyeceğini söyledi. Kış saati uygulaması, birçok ülkede mevsim değişikliklerine bağlı olarak saatlerin ayarlanması anlamına geliyor.

Google Haberlere Abone ol
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar açıkladı: Kalıcı yaz saati uygulamasından dönülmeyecek

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yaz saati uygulamasının yıl boyunca uygulanmasının daha faydalı olacağını belirterek, kış saatine geçilmeyeceğini söyledi.

Türkiye'de yaz saati 7 yıldır uygulanıyor.

Dünya genelinde ekim ayında kış saati uygulamasına geçilerek saatler 1 saat geri alınıyor. Gün ışığından daha fazla yararlanma hedefinde olan yaz ve kış saati uygulamaları Türkiye'de 2016 yılından beri uygulanmıyor. 

KIŞ SAATİ UYGULAMASI NEDİR?

Kış saati uygulaması, birçok ülkede mevsim değişikliklerine bağlı olarak saatlerin ayarlanması anlamına geliyor. Genellikle kış aylarında, gün ışığından daha fazla yararlanabilmek amacıyla saatler bir saat geri alınır. Bu uygulama, gün ışığından daha etkin bir şekilde faydalanılmasını ve enerji tasarrufunu teşvik etmeyi amaçlar.

Saatlerin geri alınmasıyla, akşam saatlerinde daha uzun süre doğal ışık kullanılabileceği için enerji tüketimi azalabilir. Ancak, bu uygulamanın etkileri ve yararları ülkeler arasında değişebilir, ve bazıları bu uygulamayı terk etmiş veya hiç uygulamamış olabilir. Kış saati uygulaması genellikle bahar aylarında saatlerin ileri alınmasıyla sona erer.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin