Ender Saraç hakkındaki istismar iddialarına Aile Bakanlığı'ndan açıklama

Ender Saraç'ın çocuğuna istismarda bulunduğu eş cinsel ilişki yaşadığı iddia edilmişti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, "'Oğlunu istismar ettiği iddia edilen ünlü doktor' başlıklı haberlerin ardından haberlere konu olan çocuk ve annesi ile görüşme gerçekleştirilmiştir. Çocuk ve anne için psikososyal destek süreci başlatılmıştır" açıklaması yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Ender Saraç hakkındaki istismar iddialarına Aile Bakanlığı'ndan açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamaya göre, 'Oğlunu istismar ettiği iddia edilen ünlü doktor' başlıklı haberlere konu olan çocuk ve anne için destek süreci başlatıldı. Ayrıca yapılan açıklamada, çocuğun ilgili haberlerden olumsuz etkilenme olasılığı göz önünde bulundurularak yayın yasağı talebinde bulunulduğu da belirtildi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan istismar iddialarına ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür. Çocuklara yönelik en ufak istismar şüphesi bizim için ihbar niteliğindedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak 'Oğlunu istismar ettiği iddia edilen ünlü doktor' başlıklı haberlerin ardından haberlere konu olan çocuk ve annesi ile görüşme gerçekleştirilmiştir. Çocuk ve anne için psikososyal destek süreci başlatılmıştır. Çocuğun üstün yararı ilkesince ve çocuğun ilgili haberlerden olumsuz etkilenme olasılığı göz önünde bulundurularak yayın yasağı talebinde bulunulmuştur. Hukuki süreç takip edilmektedir."

Ender Saraç kimdir?

Dr. Ender Saraç 1959 yılında İzmir’de doğdu. 1990 yılından bu yana Ayurveda çalışmaları yapan Ender Saraç evli ve 3 çocuk babasıdır. İzmir’den İstanbul’a geldiği ilk yıllarda Nükhet Duru ile beraber UNİFORM Sağlık ve Estetik Merkezi’nde çalıştı. Daha sonra Türkiye’nin ilk Doğal Tıp ve Estetik Merkezi olan Hay Sağlık Merkezi’ni 1994’te kurdu, ve genişleterek bugüne kadar geldi.14 kitabı bulunmaktadır. Bu kitapların 3 tanesi çocuk beslenmesi, 2 tanesi erişkin beslenmesi, 1 tanesi de Ramazan beslenmesi üzerinedir. Dr. Ender Saraç kişisel gelişimde de özel eğitimler vermektedir. - Yurtiçi ve yurtdışında konferanslar vermektedir.

Ender Saraç'ın ilk eşinden bir, ikinci eşinden ise iki olmak üzere üç çocuğu var.

Benan Kurtuluş Saraç kimdir?

Benan Kurtuluş 1980 yılında İstanbul’da doğdu. Kolej eğitimini İstanbul’da bitirip üniversite eğitimi için İngiltere ve Amerika’ya gitti. Uluslararası işletme eğitimi aldı. Amerika’da uluslararası bir ithalat ihracat firmasında çalıştı. Ailesi MNG Kargo kurucularından olup, kolej zamanı babasıyla çalışmaya başlayarak erkenden iş tecrübesi edindi. Türkiye’ye döndüğünde hava taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren aile şirketinde çalışmaya devam etti. İşletme, finans,

satış-pazarlama ve operasyon gibi çeşitli departmanlarda çalışarak geniş bir iş tecrübesine sahip oldu.

Bilgisayar Sistem Mühendisliği eğitimi aldı.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin