Emekliye Ramazan Bayramı için 5 bin TL, Kurban Bayramı için 10 bin TL... Kök maaş bilmecesi ortadan kaldırılsın çağrısı

Cumhur İttifakı bileşeni Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici milyonlarca emekliyi heyecanlandıran taleplerde bulundu. Destici, "Bugün asgari ücret 7 hatta 8 kat artmış. Ama emekli maaşına verilen ikramiye bugün açıklanan rakamla sadece 3 kat artmış. Biz BBP olarak 'en azından bu Ramazan Bayramı için 5 bin TL, Kurban Bayramı için 10 bin TL olsun." dedi. Destici kök maaş bilmecesinin de çözülmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol
Emekliye Ramazan Bayramı için 5 bin TL, Kurban Bayramı için 10 bin TL... Kök maaş bilmecesi ortadan kaldırılsın çağrısı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin aday tanıtım toplantısı için Kayseri'ye geldi. Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Destici, gıda, ilaç ve savunma sanayinde Türkiye'nin kendine yeterli bir ülke olması gerektiğini vurguladı.

'KÖK MAAŞ BİLMECESİ ORTADAN KALDIRILSIN'

Emeklilerin son dönemde hak kaybına uğrayan kesim olduğunu söyleyen Destici, "Emeklilerimizin aylıklarında, maaşlarında iyileştirme yapılması noktasında tekliflerimiz belli ve bunların bir kısmı gerçekleştirildi. Hala emeklilerimizle ilgili hak kaybı devam ediyor. Geçtiğimiz yıl temmuz ayında kök maaş bilmecesi gibi bir şey çıkarılarak emeklinin kök maaşına yapılan zam ile maalesef artış alamadılar. Aynı şekilde işçiye, memura verilen seyyanen zammı emeklimiz henüz alamadı. Biz BBP olarak 'bu kök maaş bilmecesi ortadan kaldırılsın. Emeklinin net eline geçen maaş üzerinden zamlar yapılsın ve seyyanen verilecek bir zamma da en düşük emekli maaşımız asgari ücret seviyesine çıkartılsın' diyoruz" dedi.

'EMEKLİMİZ KURBAN KESEBİLSİN'

Emeklilere verilecek olan bayram ikramiyesi hakkında konuşan Destici, "Bu ikramiye ilk verildiğinde yanlış hatırlamıyorsam bin TL'ydi. Emekli ikramiyesi bin TL olarak açıklandığında Asgari ücret 2 bin 500 TL seviyesindeydi. Bugün asgari ücret 7 hatta 8 kat artmış. Ama emekli maaşına verilen ikramiye bugün açıklanan rakamla sadece 3 kat artmış. Biz BBP olarak 'en azından bu Ramazan Bayramı için 5 bin TL, Kurban Bayramı için 10 bin TL olsun, en azından emeklimiz bir kurban alabilsin ve bir kurban kesebilsin' diyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA
Etiketler emekli ikramiye maaş Zam
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin