Emeklinin bayram ikramiyesi 17 bin TL olacak. TBMM'ye kanun teklifi verildi. CHP'den emekli ikramiyesi ile ilgili flaş çıkış

Emeklinin bayram ikramiyesi son olarak yüzde 50 artışla 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarılmıştı. Kurban Bayramı'na yaklaşık bir ay kala TBMM'ye kanun teklifi verildi. Emekli ikramiye tutarının ekonomik kriz nedeniyle düşük kaldığı ve asgari ücret (17 bin TL) seviyesine çıkarılması istendi.

Google Haberlere Abone ol
Emeklinin bayram ikramiyesi 17 bin TL olacak.  TBMM'ye kanun teklifi verildi. CHP'den emekli ikramiyesi ile ilgili flaş çıkış

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kurban Bayramı öncesinde emeklilere verilen bayram ikramiyesinin asgari ücret tutarında artırılması için kanun teklifi verdi.

Gürer, ''Bayram ikramiyesi ile 3 kilo pirzola alınıyor. Kurbanlık koyun alınabilmesi için bayram ikramiyesi asgari ücret olmalıdır. Bayramda olsun emekli yüzünü güldürün” diye konuştu.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "TBMM Başkanlığına sunduğum bu teklifle ekonomik krizin bu denli ağır yükü altında kalan emeklilerimiz yüzü bari bayramda gülsün. Emeklilere verilen bayram ikramiyesi tutarının asgari ücret seviyesine çıkarılması, emeklilerin bayram sürecinde ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri adına önemli bir adım olacaktır. Böylelikle, emekliler bayramı ekonomik olarak bir nebze rahat geçirebilirler. Ayrıca, ekonomik olarak zor durumda olan emeklilerin bu dönemi daha rahat geçirebilmeleri ve maddi sıkıntılarının bir nebze olsun hafiflemesi sağlanmış olacaktır. Bu adım, toplumsal refahın ve emeklilerin yaşam standartlarının kısa bir süreliğine de olsa iyileştirilmesi yönünde önemli bir adım olarak değerlendirilmelidir.'' diye konuştu. 

 

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin