Elinizdeki dolarlar ile vedalaşın! Ünlü ekonomist uyardı. Dolar ve euro güne nasıl başladı? İşte 11 Haziran dolar, euro ve Sterlin fiyatları..

Dolar, euro ve Sterlin'de son fiyatlar araştırılıyor. Dolar, euro ve Sterlin güne yükselişle başladı. Ünlü ekonomist yüksek enflasyon ve cari açığı hatırlatarak "Elinizdeki dolarlar ile vedalaşın" dedi. İşte 11 Haziran dolar, euro ve Sterlin fiyatları..

Google Haberlere Abone ol
Elinizdeki dolarlar ile vedalaşın! Ünlü ekonomist  uyardı. Dolar ve euro güne nasıl başladı? İşte 11 Haziran dolar, euro ve Sterlin fiyatları..

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankasının (Fed) yarın alacağı para politikası kararları ve ABD'de açıklanacak enflasyon verileri öncesinde temkinli bir seyir izleniyor.

Son günlerde düşüş eğilimde olan dolar, euro ve Sterlin güne yükselişle başladı.

Dün doların satış fiyatı 32,3960 lira, euronun satış fiyatı ise 34,7870 lira olmuştu.

Serbest piyasada 32,3731 liradan alınan dolar, 32,4283 liradan satılıyor. 34,8787 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 34,9593 lira olarak belirlendi. 41,1908 liran alınan Sterlin ise 
41,3096 liradan satılıyor. 

"Elinizdeki dolarlar ile vedalaşın. Varlıklarınızın küçüleceği bir döneme giriyoruz" diyen Evren Devrim Zelyut bir sene içeresinden paranız gidecek diyerek açıklamalarına devam etti;

"Yüksek faiz ortamı ile cari açığı düşürdünüz. Ekonomideki üretimi azaltarak cari açığı düşürüyorsunuz. Sanayi bunu kaldıramaz. İşsizlik artıyor, üretim düşüyor… Enflasyon o kadar yukarı gidiyor ki nakit yok. Vatandaş nakit yokluğu çektiği için krediler patlamaya gidiyor. Yüksek faizin ve zamların bütçeyi ve rezervleri kapatabilmesi için bu bedeli vatandaş ödüyor. Faiz maliyeti vatandaşa bindi. Tarım, sanayi de yapısal sorunlar varken enflasyon düşmez. Krediye sığınanların geliri artmadığı için patlamalar olacak. Geçinebilmek için ne olacak elinizdeki varlıklardan vazgeçeceksiniz. 2025 yılında elinizdeki varlıklardan vazgeçmek zorunda kalacaksınız." İfadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin