Elazığ'da akşam saati korkutan deprem. Çevre iller de sallandı. Kandilli Rasathansesi'nden açıklama. Doğu Anadolu Bölgesi'nde peş peşe deprem

16:55'te Ağrı'nın Doğu Beyazıt ilçesinde meydana gelen depremin ardından son deprem de Elazığ'ın Üçocak ilesinde yaşandı. Deprem 22:24'te meydana geldi. Doğu Anadolu Bölgesi'nde peş peşe yaşanan depremler tedirginlik yarattı.

Google Haberlere Abone ol
Elazığ'da akşam saati korkutan deprem. Çevre iller de sallandı. Kandilli Rasathansesi'nden açıklama. Doğu Anadolu Bölgesi'nde peş peşe deprem

Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgiye göre; merkez üssü Elazığ'ın Üçocak ilçesi olan 3.8 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Deprem saat 22:24'te yaşandı, depremin derinliği 5 kilometre olarak ölçüldü.

Depremin çevre illerden de hissedildiği belirtildi.

Elazığ gibi Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Ağrı'nın Doğu Beyazıt ilçesinde de 16:55'te deprem olmuştu. Yerin 5 kilometre derinliğinde yaşanan depremin büyüklüğü Kandilli Rasatahanesi tarafından 3.3 olarak açıklanmıştı. Depremin şiddetinin küçük olmasına rağmen sarsıntının hissediliği belirtilmişti.

Gemlik Körfezi 4 Aralık Pazatesi günü 3 dakika arayla meydana gelen 2 depremle sarsılmıştı.

Saat 10.42’de 5,1 büyüklüğündeki ilk depremin ardından saat 10.45’te 4,5 büyüklüğünde ikinci deprem meydana gelmişti.

Depremler İstanbul’da da hissedilmişti. Depremer sonrası uzmanlar Marmara Bölgesi için uyarılarını yinelemişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin