Ekrem İmamoğlu'ndan Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu açıklaması: İncindim, kırıldım

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bir süredir partisinin bir önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile arasında soğuk rüzgarlar esiyordu. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ve Akşener hakkında katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, Akşener ise yarım saat telefonda konuştuğunu belirterek incindiğini, kırıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Ekrem İmamoğlu'ndan Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu açıklaması: İncindim, kırıldım

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sözcü TV'de katıldığı yayında Senem Toluay Ilgaz moderatörlüğünde; Uğur Dündar, İpek Özbey, İsmail Saymaz ile Deniz Zeyrek'in sorularını yanıtladı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in "Partimize kurumsal operasyon olduğu ortaya çıktı. Bu, bir siyasi partinin içişlerine karışmak demektir. Şu an itibariyle bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım, buyursunlar. Ben idmanlıyım." sözleriyle ilgili İmamoğlu dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"BAZI SÖZLERİ BENİ İNCİTTİ"

"Meral Akşener birden bire size ciddi suçlamalar yükledi. Sizin aranız neden açıldı?" sorusuna İmamoğlu "Hiçbir şekilde ben üstüme alınmadım bu sözlerle ilgili. Seni hedef alıyor diyorlar. Üzüldüm, üzülüyorum. Sözler söylenebilir. Meselenin daha da geçmişi vardır. Üzerime hiç alındığım tarafı yok. Ama gün gelir abla-kardeş karşılıklı konuşulur halledilir. Sert söylemler, ifadeler,rota değişimi bir parti için doğaldır. Bunun muhattabı biz değiliz. Bu meselenin 3 aşaması var. Genel İrade Kurulu karar alıyor. Biz kendi adayımızı çıkaracağız. Ümit bitmiş midir? Siyasette ümit bitmez. İyi Parti'nin Grup Başkan Vekili, Ekrem İmamoğlu'na gelip diyor ki "başka yol bulamaz mıyız?" diye. Ben olabilir dedim ama kabul görür mü dedim. Bu çalışma yapıldı bana iletildi. Salı günü biz Özgür Özel ile buluştuk. İYİ Parti Grup Başkan Vekili görevden alındı diye bize haber geldi. Sayın Meral Akşener ile abla-kardeş olarak yönettiğimiz bir süreç var. 2024 Mart ayında bitiyor. Biz oraya kadar müttefikiz. Benim Meral Hanımla en son samimi bir sohbetim oldu. Yarım saate yakın telefonda konuştuk. 'Ben her zaman buradayım' dedim. Bazı sözleri beni incitti ama abla-kardeş olarak çözeriz bunu." cevabını verdi.

"ARAM BOZUK DEĞİL"

Kılıçdaroğlu ile arasının bozuk olmadığını belirten İmamoğlu "Sayın Özgür Özel ile muazzam bir diyaloğumuz var. Ben kurumsal yapıda hangi sorumlulukları almam gerektiğini iyi bilirim. Benim Genel Başkanım. Kurumsallığa Ekrem İmamoğlu'nun olduğu yerde zeval gelmez. Bir seçim yaşandı. Ben seçimden sonra düşüncelerimi Sayın Kılıçdaroğlu ile paylaştım. Partimle ilgili bir kelime konuşamam dedim ve 188 gün çıkmadım. Ben partimle ilgili sorunları kimseyle konuşmam. Benim Sayın Kılıçdaroğlu ile aram bozuk değildir. Ankara'ya gitsem görüşürüm. Umarım yapabiliriz. Aile meselelerimi dışarda konuşmam. Bir derdim varsa partimin şehrimin lehine ne düşünüyorsam kendileri ile paylaşırım." dedi.

50 BİN DOLARLIK SAAT...

İmamoğlu'nun canlı yayına IWC markasının “Portugieser Perpetual Calendar” serisinin en az 50 bin dolar olan saati ile çıkması sosyal medyada eleştirildi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu açıklaması: İncindim, kırıldım

Deniz Zeyrek ve İsmail Saymaz'ın, Sözcü TV ekranında Ekrem İmamoğlu ile sesinin tonunu alçaltarak konuşması da gündem oldu. Saymaz soru sormak için İmamoğlu'ndan izin istedi. İmamoğlu ise 'estağfurullah' diyerek yanıt verdi.

İşte o anlar...

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin