Ekrem İmamoğlu'na gece yarısı kötü haber. DEM Parti İstanbul'da aday çıkarıyor. Başak Demirtaş ve Celal Fırat’ın ismi ön planda. İşte DEM Parti'nin İzmir kararı

CHP'nin İBB adayı mevcut başkan Ekrem İmamoğlu'nun kazanma ihtimalleri arasında DEM Parti'nin aday çıkarmaması ve İmamoğlu'nu destekleme kararı alması bulunuyordu. Başak Demirtaş'ın Edirne Cezaevi'nden tutuklu bulunan eşi Selahattin Demirtaş'ı ziyareti sonrası yaptığı açıklama büyük ses getirmişti. Barış Yarkadaş, tv100'de DEM Parti'nin İstanbul ve İzmir'de aday çıkarma kararı aldığını söyledi. Yarkadaş, Başak Demirtaş ve Celal Fırat isminin ön planda olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Ekrem İmamoğlu'na gece yarısı kötü haber. DEM Parti İstanbul'da aday çıkarıyor. Başak Demirtaş ve Celal Fırat’ın ismi ön planda. İşte DEM Parti'nin İzmir kararı

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, iletişimci-yazar Ferhat Murat, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı’na konuk oldu. 31 Mart 2024 Tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimi programda masaya yatırıldı.

"DEM PARTİ YÜZDE 90 ADAY ÇIKARACAK"

Yarkadaş "DEM Parti’nin İstanbul ve İzmir adaylarını söylüyorum, muhtemelen İstanbul’da aday çıkaracaklar orada eş başkanlık sistemi olduğu için orada Başak Demirtaş ve Celal Fırat’ın ismi ön planda. Yüzde 90 ihtimalle DEM Parti aday çıkaracak. İzmir'de Beritan Güneş'i aday koyuyor. Mardinli bir siyasetçi. İzmir'de çok Mardinli var. DEM Parti seçime damga vurmak istiyor." dedi.

Başak Demirtaş Kimdir?

Başak Demirtaş (d. 12 Ağustos 1977), Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi, Türkçe öğretmenidir.

Ekrem İmamoğlu'na gece yarısı kötü haber. DEM Parti İstanbul'da aday çıkarıyor. Başak Demirtaş ve Celal Fırat’ın ismi ön planda. İşte DEM Parti'nin İzmir kararı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde doğdu ve büyüdü. Eşinin 2016'da tutuklanmasından sonra Cumhuriyet gazetesine verdiği röportajda, yaşadıklarının kendi çocukluğunu hatırlattığını söyledi: "1982'de babamı götürdüler. Diyarbakır'daydık ve polisler, babamı da almaya gece yarısı gelmişlerdi. Başak Demirtaş, eşini ziyaret etmek için düzenli olarak Diyarbakır'dan Edirne'ye gitmektedir. Dilda ve Dilal adında olan iki kızı vardır. Eşiyle kapı komşusu olarak çocukluk yıllarında tanışan Başak Demirtaş, Dicle Eğitim Fakültesi mezunudur. Başak Demirtaş 14 yıldır öğretmenlik yaptı. Uzun yıllar Diyarbakır'da köy okullarında öğretmenlik yapan Başak Demirtaş son aldığı kararla istifa ettiğini duyurdu.

Başak Demirtaş, Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eşi Selahattin Demirtaş'ı ziyaret ettikten sonra İstanbul'a aday olmak istediğini dile getirmişti.

Celal Fırat Kimdir?

Celal Fırat 1975 yılında Malatya'da doğdu. İlköğrenimini Malatya'da, lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı.

Ekrem İmamoğlu'na gece yarısı kötü haber. DEM Parti İstanbul'da aday çıkarıyor. Başak Demirtaş ve Celal Fırat’ın ismi ön planda. İşte DEM Parti'nin İzmir kararı - Resim : 2

Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanlığı, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. 2012 yılından itibaren, Garip Dede Cemevi Başkanlığı yaptı.

14 Mayıs 2023 seçimleri sonucuna göre HEDEP'den 28. Dönem İstanbul Milletvekili seçildi.

BERİTAN GÜNEŞ ALTIN KİMDİR?

Psikolog ve siyasetçi Beritan Güneş Altın, 1995 yılında Mardin'e bağlı Nusaybin'de dünyaya geldi.

Ekrem İmamoğlu'na gece yarısı kötü haber. DEM Parti İstanbul'da aday çıkarıyor. Başak Demirtaş ve Celal Fırat’ın ismi ön planda. İşte DEM Parti'nin İzmir kararı - Resim : 3
Baba adı Mehmet Vahit, anne adı ise Gülbeyaz'dır.
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden mezun oldu.
Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında psikolog ve aktivist olarak yer aldı.
Her Yerde Sanat Derneği'nde bir süre aktivist olarak çalıştı.
Ulusal ve uluslararası birçok sivil toplum kuruluşunda savaş travması, toplumsal cinsiyet, göçmenlik ve çocuk koruma alanlarında çalışmalarda bulundu.
"Jineoloji" ve "Psychology Kurdi” gibi dergilerde yazılar yazdı.
14 Mayıs seçimlerinde Yeşil sol Parti listesinden Mardin Milletvekili üçüncü sıra adayı oldu.
Daha sonra 2023 seçimlerinde 28. Dönem Mardin milletvekili seçilerek TBMM'ye girdi.
Evli ve bir çocuk annesidir.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin