Ekrem İmamoğlu ve avukatlarından karar: Bilirkişi davasına katılmayacaklar

Tutuklu Ekrem İmamoğlu ve avukatları ‘bilirkişi’ davasına katılmayacaklarını duyurdu. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'ten de açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Ekrem İmamoğlu ve avukatlarından karar: Bilirkişi davasına katılmayacaklar

"Bilirkişi" davasında yarın ilk kez hakim karşısına çıkması beklenen Ekrem İmamoğlu ve avukatları, duruşmanın usulsüz yöntemlerle Silivri’ye alındığı iddiasıyla mahkemeye gitmeme kararı aldı.

Yapılan açıklamada, "İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu hakkında, soruşturmalarda yaşanan hukuksuzlukları dile getirmesi nedeniyle açılan davanın yarınki ilk duruşması hukuka aykırı usullerle Silivri’ye alındığı için İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu ve avukatları duruşmaya katılmayacaktır" denildi.

ÖZGÜR ÇELİK: DURUŞMA YERİ 24 SAAT KALA DEĞİŞTİRİLDİ

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, kararın ardından sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

"Uzun süredir türlü hukuksuzluk yaşıyoruz" diyen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kişiye özel keyfi uygulamaların yeni örneği, Ekrem Başkanımızın 12 Haziran'da görülecek duruşma yerinin, 24 saat kala değiştirilmesi oldu.

Ekrem Başkanımız ve avukatlarının ortak kararı bu keyfi uygulamaya tepki olarak duruşmaya katılmamak olmuştur.

Bizler de bu kararın arkasında duracağız. Bu keyfiyeti meşrulaştırmamak adına duruşmaya katılmayacağız. Yarın Silivri'de yapılacak destek buluşması da bu kapsamda iptal edilmiştir."

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin