Ege Denizi açıklarında fırtına uyarısı geldi: Antalya'da turuncu kod yeşile döndü

Antalya'daki sel felaketinin ardından yeni bir uyarı daha geldi. Meteoroloji tarafından yapılan son dakika uyarısına göre Ege Denizi açıklarında bugün öğle saatlerinin ardından fırtına bekleniyor. Antalya'daki turuncu kod ise yeşile döndü.

Google Haberlere Abone ol
Ege Denizi açıklarında fırtına uyarısı geldi: Antalya'da turuncu kod yeşile döndü

Ege Denizi açıklarında bugün öğle saatlerinden itibaren rüzgarın fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Ege Denizi açıklarında rüzgarın bugün (14.02.2024) öğle saatlerinden itibaren kuzeyli yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın Cuma (16.02.2024) sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Fırtınanın oluşturabileceği deniz ulaşımında aksama ve benzeri olumsuzluklara karşı başta denizcilerimiz olmak üzere ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi.

ANTALYA YEŞİLE DÖNDÜ

Antalya'da önceki gece başlayan şiddetli yağış sonrası meydana gelen sel felaketi üzerine kente gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Vali Hulusi Şahin, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse ve AFAD yetkilileri ile AFAD İl Müdürlüğü binasında basın toplantısı düzenledi. Bölgenin çok yoğun yağış aldığına dikkati çeken Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, "Özellikle Kepez ilçesinde 24 saatte metrekareye 372 kilogram yağış düştü. Muratpaşa ilçemizde 277 kilogram metrekareye yağış düştü.

Döşemealtı ilçemiz de 69 kilogramlık yağış aldı. Yağışlar bugün 18.00'e kadar yine yoğun devam edecek. Sonra azalarak, yarın saat 12.00'ye kadar yağışların kısmi devam edeceğini Meteoroloji'den görmüş olduğumuz raporlar doğrultusunda biliyoruz. Bugün itibarıyla Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bölgedeki turuncu uyarısını da kaldırmış durumda. Bölge şu anda yeşil konumda" dedi.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin