Dünyanın gözü Mısır'daki zirvede! Erdoğan'ın uçağı neden pisti pas geçti?

Şarm el Şeyh Barış Zirvesi'ne katılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'dan hareket ederek Mısır'a ulaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan uçak, Şarm el Şeyh Uluslararası Havalimanı'na iniş yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağının pisti neden pas geçtiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Dünyanın gözü Mısır'daki zirvede! Erdoğan'ın uçağı neden pisti pas geçti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump’ın da aralarında bulunduğu 20 dünya lideri, bugün Mısır’da düzenlenecek “Barış Zirvesi”nde bir araya geliyor. Zirvede, Gazze’deki ateşkes anlaşmasına son şeklin verilmesi bekleniyor.

İsrail'in devlet haber ajansı Kan, ABD Başkanı Donald Trump ve Netanyahu'nun, bugün rehine ve esir takası devam ederken Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi ile telefon görüşmesi yaptığını aktardı.

Daha sonra Mısır'dan yapılan resmi açıklamada, Netanyahu'nun zirveye katılacağı duyuruldu. Ancak İsrail Başbakanlık Ofisi bunu yalanladı. Netanyahu'nun, Yahudi dini bayramı Sukkot'un yedinci büyük günü Hoşana nedeniyle toplantıya katılmayacağı bildirildi.

Dünyanın gözü Mısır'daki zirvede! Erdoğan'ın uçağı neden pisti pas geçti?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MISIR'A ULAŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvenin yapılacağı Kahire’ye ulaştı. Gözler şimdi, liderlerin yapacağı kritik görüşmelerde. Zirvede kalıcı ateşkesin yanı sıra bölgesel barışın geleceğini ilgilendiren önemli kararların alınması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır'da zirvenin yapılacağı kongre merkezine ulaştı. Erdoğan'ı Mısır Cumhurbaşkanı Sisi karşıladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'daki "Barış Zirvesi"ne katılmak üzere "TUR" uçağıyla Mısır'ın Şarm el-Şeyh kentine geldi.

Dünyanın gözü Mısır'daki zirvede! Erdoğan'ın uçağı neden pisti pas geçti? - Resim : 2

ERDOĞAN'IN UÇAĞI NEDEN PAS GEÇTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı ilk planda pisti pas geçip bir süre Kızıldeniz üzerinde bekledi. Buna göre Mısır Cumhurbaşkanlığı’nın Şarm Eş Şeyh’teki zirveye Netanyahu’nun da katılacağı ile ilgili açıklama sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın havada olan uçağını Mısır’a indirtmediği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı, Şarm el Şeyh Uluslararası Havalimanı'nda pisti pas geçti. Bir süre Kızıldeniz üzerinde bekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Netanyahu’nun katılacağı bir zirveye katılmayıp Türkiye’ye döneceğini muhataplarına bildirmesi üzerine ise Netanyahu’nun katılımının iptal edildiği öğrenildi. Netanyahu'nun katılmama kararı ile birlikte de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı tekrar Şarm El Şeyh Havalimanı'na dönerek piste indi.

Dünyanın gözü Mısır'daki zirvede! Erdoğan'ın uçağı neden pisti pas geçti? - Resim : 3

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BAE VELİAHT PRENSİYLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Barış için Şarm El-Şeyh Zirvesi’ dolayısıyla bulunduğu Mısır’da Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Mansur bin Zayed El Nahyan ile bir araya geldi.

İletişim Başkanlığı’ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Şarm El Şeyh Barış Zirvesi için bulunduğu Mısır’da Birleşik Arap Emirlikleri Başkan Yardımcısı ve Başbakan Yardımcısı Şeyh Mansur Bin Zayed Al Nahyan’ı kabul etti. Kabulde Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabulde, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki siyasi ilişkilerin geliştirilmesinin ticaret ve yatırım alanlarındaki iş birliğine de katkı sağladığını, savunma sanayii başta olmak üzere diğer konularda da ilerleme için gayret gösterdiklerini ifade etti. Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin Gazze’deki soykırımın sona ermesi için çalıştığını, kalıcı barışa dair bir fırsat penceresi aralandığını, bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ateşkes anlaşmasının tam olarak uygulanması gerektiğini, insani yardımların Gazze’ye kesintisiz ulaştırılmasının ve yeniden imar için çalışmaların derhal başlatılmasının önemli olduğunu ifade etti.”

Dünyanın gözü Mısır'daki zirvede! Erdoğan'ın uçağı neden pisti pas geçti? - Resim : 4

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler erdoğan mısır zirve
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin