Dün Arnavutluk bugün Bulgaristan. Bakan Fidan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Balkan ülkelerinde temaslarını sürdürüyor. Fidan, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile görüştü.

Google Haberlere Abone ol
Dün Arnavutluk bugün Bulgaristan. Bakan Fidan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile görüştü

Bakanlığın X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Bakanımız Hakan Fidan, Sofya'da Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev tarafından kabul edildi." ifadelerine yer verildi.

Bakan Fidan, Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov tarafından da kabul edildi.

Bakan Fidan, ayrıca Sofya'da görüştüğü Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Hacı ile "Kadı Seyfullah Efendi Camii"ni ziyaret etti.

FİDAN DÜN ARNAVUTLUK'TAYDI

Arnavutluk Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Begay ile Fidan görüşmesinde, Türkiye-Arnavutluk ilişkileri ile bölgesel gelişmeler ele alındı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Begay, Arnavutluk ile Türkiye’yi stratejik partner ve çok iyi geleneksel dostluğa sahip iki ülke olarak değerlendirerek, "Her alandaki Arnavut-Türk işbirliği, verimli bir işbirliğidir." ifadesini kullandı.

Kasım 2019’da Arnavutluk’ta meydana gelen depremin ardından Türkiye’nin yaptığı yardımlar ile ülkesindeki diğer yatırımlar için Bakan Fidan’a teşekkür etmişti. 

Kaynak: AA-DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin