Dostlar Konağı'na konuk oldu. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu'dan dikkat çeken paylaşım

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu'dan dikkat çeken paylaşım... "Ankara denince akla Seymen kültürü ışığında gelişen halk oyunları gelir." diyen Mumcu, Dostlar Konağı'na misafir oldu ve oradan bir video paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Dostlar Konağı'na konuk oldu. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu'dan dikkat çeken paylaşım

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Ankara'da Dostlar Konuğu'na konuk oldu.

Mumcu, katıldığı etkinlikle ilgili sosyal medyadan bir paylaşım yaptı ve seymen oyun havalarına eşlik etti...

Batuhan Mumcu, Twitter yani X'ten yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Dostlar Konağı Ankara’mızın tarihi ve kültürel bir öneme sahip Seymenlik ve oyun havası geleneğini sürdürerek gelecek kuşaklara taşıyan bir köprü işlevi gören Dostlar Konağı’na misafir olduk.

Ankara denince akla Seymen kültürü ışığında gelişen halk oyunları gelir. Vazgeçilmez ilkeleri mertlik, cömertlik, bilgelik ve yiğitlik olan Seymenlerin her bir figürü derin anlamlar taşıyan oyunları, geçmişten günümüze kadar samimi geleneklerini ve kahramanlıklarını nesilden nesile aktararak Ankara’ya özgü kadim kültürümüzü doğru bir şekilde yaşatmaya devam ediyor.

Son dönemlerde Ankara oyun havası geleneğinin dejenere edilmiş haliyle Ankara kültürüne ve ahlaki hayatımıza uymayan bir şekilde gündemi meşgul eden olumsuz algılara karşı kadim Seymen kültürümüzü korumaya devam edeceğiz. Gerçek Ankara kültürünü sonuna kadar yaşatan Dostlar Konağı Kurucu Başkanı Serdar Doğan ve “Grup Dostlar” ekibine sonsuz teşekkür ediyorum.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin