Dolar ve euro'nun ateşi düşmüyor! Mart ayına dikkat. İşte 4 Mart 2024 Pazartesi günü dolar, euro ve sterlin'de son durum...

Dolar ve euronun ateşi düşmüyor. Dolar ve euro yeni haftaya rekor seviyede başladı. Dolar yeni haftaya yüzde 0,18, euro yüzde 0,13 değer kazanarak başladı. Gözler TÜİK'in bugün açıklayacağı enflasyon rakamlarına çevrildi. 4 Mart 2024 Pazartesi günü dolar, euro ve sterlin'de son durum...

Google Haberlere Abone ol
Dolar ve euro'nun ateşi düşmüyor! Mart ayına dikkat.  İşte 4 Mart 2024 Pazartesi günü dolar, euro ve sterlin'de son durum...

Piyasalar  resmen 31 Mart Yerel seçimlere kitlendi.  Yatırımcı dolar hızla yükselecek beklentisi ile alım yapmaya devam ediyor. Dolar geçtiğimiz haftayı 1,49 değer kazanarak kapatarak yeni haftaya rekor ile başladı. 

Yeni haftaya  yüzde 0,18 değer kazanarak başlayan dolar 31,4060 TL'den işlem görüyor. Euro da kademeli yükselişini sürdürüyor. Yeni haftaya yüzde 0,13 değer kazanarak başlayan euro 34,10 TL'den işlem görüyor. 

Enflasyonun şubat ayında aylık yüzde 3,70, yıllık ise yüzde 65,70 olarak açıklanması bekleniyor. Bir önceki ay aylık enflasyon yüzde 6,07, yıllık enflasyon ise yüzde 64,86 olarak açıklanmıştı. 

Ekonomistler, enflasyondaki artışta gıda ve ulaştırmada akaryakıt kaynaklı fiyat artışlarının yanı sıra asgari ücretinde etkili olduğunu belirtiyor. 

"MART AYI GERGİN VE BELİRSİZ"

Altın ve Para Piyasa Uzmanı İslam Memiş de dolar yatırımcısını uyardı. 
"Bir ay sonra nedenleri ile dolar 50 lira olabilir" de, umursamazlar. Çünkü enflasyon herkesi bezdirdi." diyen Altın ve Para Piyasa Uzmanı İslam Memiş mart ayının önemli olduğunu ifade etti. 

"Seçime odaklı bir piyasa beklentisi var. Kimi seçimden sonra daha da zor günlere hazır olmak gerek, kimi de enflasyon düşecek her şey geride kalacak diyor. Mayıs'ta hepimiz her şeyi göreceğiz. Mart'ın gergin ve belirsiz bir ay olmasını bekliyorum. Piyasa kendini bir ay daha sıkacak. Sonra ne mi olacak? Piyasalara ya bahar ya da tufan gelecek. Biz tufana çok alışığız da bahara hiç mi hiç alışkın değiliz. Hayal edelim 'Döviz sert bir şekilde gerilemiş, TL hak ettiği yere gelmiş, enflasyon düşmüş, çarşı pazarda hayat ucuz…" diye yazdı. 

GÜNCEL DÖVİZ RAKAMLARI 

Dolar fiyatları

Alış: 31,3020 TL

Satış: 31,4060 TL

Euro fiyatları

Alış: 34,0450 TL

Satış: 34,1035 TL

Sterlin fiyatları

Alış: 39,7478 TL

Satış: 39,8222 TL

Dolar ve euro'nun ateşi düşmüyor! Mart ayına dikkat.  İşte 4 Mart 2024 Pazartesi günü dolar, euro ve sterlin'de son durum...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin