Dolar ve euronun ateşi düşmüyor! Gözler bugün açıklanacak kritik veride... İşte 12 Mart 2024 Salı günü dolar, euro ve sterlin'de son durum...

Dolar ve euronun ateşi düşmüyor. Dolar kuru haftanın ikinci gününde de yükselişini sürdürüyor. ABD Merkez Bankası Fed'in faiz politikasına yön verecek mahiyette olan ABD enflasyonunu açıklayacak. İşte 12 Mart 2024 Salı günü dolar, euro ve sterlin'de son durum...

Google Haberlere Abone ol
Dolar ve euronun ateşi düşmüyor! Gözler bugün açıklanacak kritik veride... İşte 12 Mart 2024 Salı günü dolar, euro ve sterlin'de son durum...

Piyasalar  resmen 31 Mart Yerel seçimlere kitlendi.  Yatırımcı dolar hızla yükselecek beklentisi ile alım yapmaya devam ediyor.

Dün 32 TL'nin üzerine sabitlenen doların yükselişi sürüyor.

 İstanbul serbest piyasada dolar  32,0510 liradan, euro 35,1173 liradan güne başladı.

ABD Merkez Bankası bugün Fed'in faiz politikasına yön verecek mahiyette olan ABD enflasyonunu açıklayacak. 

Fed Başkanı Jerome Powell, geçtiğimiz hafta ABD Kongresi'nde yaptığı sunumda faiz indirimleri için Fed yetkililerinin enflasyonun yüzde 2'ye doğru gerilediğinden emin olmak istediğini söylemişti. 

Yarın açıklanacak enflasyon rakamlarının aylık yüzde 0.4 artması, yıllık bazda ise yüzde 3.1'de yatay kalması bekleniyor. Yıllık çekirdek enflasyonun ise yüzde 3,7 ile son 3 yılın en düşük seviyesine gerilemesi bekleniyor. 

Bugün içerde piyasalar cari açık ve sanayi üretimi rakamlarına odaklanacak. Öte yandan kurun yönü açısından da saat 15:30'da açıklanacak ABD enflasyonunda olacak.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu "B"'den "B+"'ya çıkardı. Görünümü de durağandan pozitife çevirdi. Not artırımında Haziran 2023'ten beri uygulanan yeni ekonomi politikalarının etkili olduğu belirtildi. Notun uygulanan politikaların makroekonomik ve dış kırılganlıklardaki azalmayı yansıttığı ifade edildi. 

"DÖVİZDEKİ DALGALANMA GEÇİCİ"

Bakan Şimşek, dün X hesabından yayımladığı mesajında döviz piyasasında yaşanan dalgalanmanın geçici olduğunu söyledi. Fiyat istikrarı sağlamanın en büyük önceliklerinden biri olduğunu vurgulayan Şimşek şunları söyledi; "Bu ay yapılacak yerel seçimlerin ardından Türkiye, verimliliği ve rekabet gücünü artıracak reformları da içeren orta vadeli programı uygulamak için seçimsiz uzun bir döneme sahip olacak."

Bugün açıklanacak kritik ABD enflasyonu öncesinde dolar gerileyişini sürdürüyor.

GÜNCEL DÖVİZ RAKAMLARI 


Dolar fiyatları

Alış: 32,0380 TL

Satış: 32,0510 TL

Euro fiyatları

Alış: 35,0679 TL

Satış: 35,1173 TL

Sterlin fiyatları

Alış: 41,0725 TL

Satış: 41,1579 TL

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin