Dolar ve euro'nun ateşi çıktı. Kapalıçarşı ile bankalar arasında makas açıldı. İşte 19 Mart 2024 Salı günü dolar, euro ve sterlin'de son durum..

Dolar, euro ve sterlin fiyatları anlık olarak araştırılıyor. Kademeli artışın sürdüğü dolar ve euro'da yeni zirve. Dolara olan yoğun talep nedeniyle Bankalararası ve Kapalıçarşı’daki makas yeniden 1 liraya çıktı. İşte 19 Mart 2024 Salı günü dolar, euro ve sterlin'de son durum..

Google Haberlere Abone ol
Dolar ve euro'nun ateşi çıktı. Kapalıçarşı ile bankalar arasında makas açıldı.  İşte 19 Mart 2024 Salı günü dolar, euro ve sterlin'de son durum..

Piyasalar  resmen 31 Mart Yerel seçimlere kitlendi.  Yatırımcı dolar hızla yükselecek beklentisi ile alım yapmaya devam ediyor.

Yurt içinde dolara olan talep gün geçtikçe artıyor. Merkez Bankası vatandaşın bankalardan nakit avans kullanıp dövize yönelmesinin önünü kesmek için  adımlar atıyor ancak vatandaş dolar almasının önüne geçemiyor. 

Bankalararası ve Kapalıçarşı’daki makas yeniden 1 liraya geldi. Dolar Bankalararası piyasada  32,34 liradan  Kapalıçarşı’da ise dolar 33 liradan satılıyor.

Bankalararası piyasada euro 35,18, İngiliz Sterlini 41,17 TL, İsviçre Frangı ise 36,41 TL'den güne başladı.

MERKEZ BANKASI FAİZ ARTIRIMI YAPACAK MI?

Piyasa Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararlarına odaklanmış durumda. Yabancı bankalar Merkez Bankası’nın seçim öncesi son hamlesini yapacağı ve faizi artıracağı görüşlerini açıkladı. Analistler ise MB’nin faizi artırmayıp başka baskılar yapacağını ve rezervleri eritmeye devam edeceğini belirtiyor. ‘MB’den seçime kadar doları tutmak için hamleler devam edecek’ diyen analistler sürpriz bir faiz artırımı gelirse kısa vadede dövizi baskılayabilirler ama kaçınılmaz son dolar yine zirveye çıkacak öngörüsünü paylaşıyorlar.

Dolar nisan ayı 36 TL, haziran ayı 40 TL, yıl sonu 45 TL beklentisi hala devam ediyor.

Dolar ve euro'nun ateşi çıktı. Kapalıçarşı ile bankalar arasında makas açıldı.  İşte 19 Mart 2024 Salı günü dolar, euro ve sterlin'de son durum..

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin