Doktora yönelik cinsel saldırıya 4 yıl 2 ay hapis cezası hapis cezası

Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, mesai bitiminde bahçede yürüyen bir kadın doktoru takip edip arkasından yaklaşarak cinsel saldırıda bulunan; doktorun yere düşüp bağırması sonrasında kaçarak uzaklaşan saldırgan K.E.'ye 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol
Doktora yönelik cinsel saldırıya 4 yıl 2 ay hapis cezası hapis cezası

Olay, 21 Mart 2019 tarihinde Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşandı. Mesai bitiminde bahçede yürüyen bir kadın doktoru takip edip arkasından yaklaşarak cinsel saldırıda bulunan; hekimin yere düşüp bağırması sonrasında kaçarak uzaklaşan saldırgan K.E. hakkında karar verildi.

Bakırköy 43. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ve İstanbul Tabip Odası tarafından takip edilen davada, sanığın eylemin anlam ve sonuçlarını idrak edemediği ileri sürülmüş ve beraatine karar verilmişti. İstanbul Tabip Odası Hukuk Bürosu'nca yapılan açıklamada, sanığın cezai sorumluluğunun tam olduğu ifade edildi.

"SANIĞIN CEZAİ SORUMLULUĞU TAM"

Konuyla ilgili İstanbul Tabip Odası Hukuk Bürosu'nca yapılan açıklamada, "Sanığın hafif zekâ geriliği ve konuşma bozukluğu tanıları sebebiyle yaptığı eylemin anlam ve sonuçlarını idrak edemediği ileri sürülmüştü. Bu nedenle sanık önce Adli Tıp 4. İhtisas Kurulu, ardından Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından muayene edilmiş ve "suçu işlediği sırada fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını idrak etme ve bu fiil ile ilgili davranışlarını yönlendirme yeteneğini ortadan kaldıracak veya azaltacak boyutta bir akli arızaya delalet edecek tıbbi buğu ve belgeye rastlanmadığı, sanığın cezai sorumluluğunun tam olduğu" sonucuna ulaşılmıştı." denildi.

TEYZESİNE BENZETTİĞİ İÇİN SALDIRMIŞ

Bakırköy 43. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 22.11.2022 tarihinde sanığın beraatine karar verildi. Gerekçe olarak da "sanığın mağduru teyzesine benzettiği için bu eylemi gerçekleştirdiği, suç kastının bulunmadığı" ifadelerine yer verildi.

4 YIL HAPİS CEZASI 

İstanbul Tabip Odası Hukuk Bürosu, sanık K.E. hakkında "basit cinsel saldırı" eylemi nedeniyle 4 yıl 2 ay hapis cezası verildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada,

"Haksız karara karşı istinaf yoluna başvuruldu. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 25. Ceza Dairesi de 22.02.2023 tarihinde başvurumuzu haklı bularak ilk derece mahkemesi kararını bozdu. Bakırköy 43. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan yeniden yargılama sonucunda ise 18.04.2024 tarihinde bu kez sanık hakkında mahkûmiyet kararı verildi. Sanığa, mağdur hekime yönelik "basit cinsel saldırı" eylemi nedeniyle 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Bu karara karşı sanığın da istinaf yoluna başvurma imkânı mevcut olup, kararın bu şekilde onanması halinde verilen cezanın infazı gerçekleşecektir." denildi.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin