Diyarbakır’ın sembol isimlerinden 'Ramazan Hoca' olarak bilinen Ramazan Pişkin Fatih'te öldürüldü

Diyarbakır’ın sembol isimlerinden olan ve "Ramazan Hoca" olarak bilinen Ramazan Pişkin'in Fatih'te sahibi olduğu çay ocağında öldürüldüğü, polisin olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi. Pişkin konuşmalarında tarikat ve cemaatleri eleştiriyordu.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır’ın sembol isimlerinden 'Ramazan Hoca' olarak bilinen Ramazan Pişkin Fatih'te öldürüldü

Diyarbakır'da Ulu Camii’de yaptığı konuşmalar ve videolarla tanınan Diyarbakırlı "Ramazan Hoca" olarak bilinen Ramazan Pişkin bıçaklı saldırıda öldürüldü.

Diyarbakır’ın sembol isimlerinden 'Ramazan Hoca' olarak bilinen Ramazan Pişkin Fatih'te öldürüldü

Ramazan Pişkin'in, İstanbul Fatih’te bulunan kendisine ait çay ocağında ölü bulunduğu belirtildi.

Küçük yaşlardan itibaren araştırıp öğrendiği bilgileri Ulu Cami'de vatandaşlara anlatmaya başlayan ve ‘Filozof Ramazan’ lakabını alan Pişkin’in ölümü ile ilgili savcılık soruşturma başlattı.

Diyarbakır’ın sembol isimlerinden 'Ramazan Hoca' olarak bilinen Ramazan Pişkin Fatih'te öldürüldü - Resim : 2

Ramazan Pişkin, İstanbul Fatih’te bulunan kendisine ait çay ocağında ölü bulundu. Eczacı komşusunun ihbarı üzerine olay yerine gelen emniyet güçleri konuya ilişkin araştırma yapıyor. Savcılık bıçakla öldürülen Ramazan Pişkin’in ölümünü aydınlatmak için soruşturma başlattı. Pişkin mevcut tarikat ve cemaat yapılanmalarına eleştiriler getiriyordu.

Diyarbakır’ın sembol isimlerinden 'Ramazan Hoca' olarak bilinen Ramazan Pişkin Fatih'te öldürüldü - Resim : 3

Diyarbakır'da küçük yaşlardan itibaren araştırıp öğrendiği bilgileri Ulu Cami'de vatandaşlara anlatarak sembol isim haline gelen Ramazan Pişkin'in İstanbul Fatih'te bulunan kendisine ait çay ocağında ölü bulunduğu ortaya çıktı. Çevresinden 'deli' damgası yiyen Filozof Ramazan, hiç kimseyi umursamadan araştırmalarına yıllar boyunca devam etmişti. Küçük yaşlardan itibaren araştırıp öğrendiği bilgileri Ulu Cami'de vatandaşlara anlatmaya başlayan Filozof Ramazan adeta Diyarbakır'ın sembol isimlerinden biri haline gelmişti.

Öğlen saatlerinde emniyet güçlerine Ramazan Pişkin'in eczacı komşusu tarafından yapılan ihbara göre Ramazan Pişkin'e ait çay ocağının içerisinin boş olduğunun ancak camlarda kaz izlerinin bulunduğu ifade edildi. İhbar sonra olay yerine polis ekipleri gelerek inceleme başlatıldı.

Çay ocağı içerisinde yapılan incelemede Ramazan Pişkin'in bıçakla öldürüldüğü kaydedildi. Cinayetin aydınlatılması amacıyla çevrede bulunan kamera kayıtları inceleme altına alındı. Konuya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Ramazan Pişkin'in cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan teslim alındı. Cenazeyi teslim almaya gelen akrabası Ahmet Arif, Pişkin'in zararsız bir insan olduğunu söyleyerek üzgün olduklarını belirtti. Polis ekiplerinin şüpheliyi yakalama çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Arif, Pişkin'i Diyarbakır'da defnedeceklerini ifade etti.

"ZARARSIZ BİR İNSANDI"

Cenazeyi teslim almaya gelen yakını Ahmet Arif , ”Rahmetli Ramazan benim öz teyzemin oğluydu. Bende sadece bıçakla yaralandığını hastaneye kaldırıldığını ondan sonra hayatını kaybettiğini duydum. Hastaneden sonra vefat edince Adli Tıp’a getirilmiş. Bundan sonraki süreçte teşhis edilecek. Sonra teslim alıp gerekli işlemlerden sonra Diyarbakır’a gömeceğiz. Çok acı bir olay. Zararsız bir insandı. Allah rahmet eylesin. Çok üzgünüz. İnşallah ortaya çıkar. Sanırım adli konu. Polisler gerekli soruşturmayı yapıyor. İnşallah sonuç alınacak” dedi.

Öte yandan adli tıpta yapılan incelemelerin ardından Ramazan Pişkin'in cenazesi memleketi Diyarbakır’a gönderildi. Cenazenin yarın Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı'na defnedileceği öğrenildi.

SOSYAL MEDYADA HEDEF GÖSTERİLMİŞ

Hüseyin Çevik'in, bugün öldürülen Ramazan Pişkin'i hedef gösterdiği bir video ortaya çıktı.

Çevik, "Bu adam sapık. Diyarbakırlı Ramazan denilen adam Vahabi kafalıdır, itikadı bozuktur. Diyarbakırlı Ramazan denilen sözde hoca müsveddesinden uzak durun." demişti.

17 OCAK'TAKİ SÖZLERİ ORTAYA ÇIKTI

Ramazan Pişkin'in 17 Ocak 2024'te TikTok hesabından paylaştığı video ortaya çıktı.

Pişkin o konuşmasında, "Benim üzerimde yoğun bir kampanya var. Dükkanıma kendini bilmez bazı insanlar geliyor ortalığı karıştırıyorlar. Kimseden korkum yok." ifadelerini kullanmış.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır’ın sevilen simalarından olan Pişkin, akıl sağlığı yerinde olmadığı gerekçesiyle Elazığ Fetih Sekin Şehir Hastanesi Psikiyatri Bölümünde tedavi altına alınmıştı.

47 yaşındaki Pişkin’in hastaneye yatırılması sosyal medyada #RamazanHocaYalnızDeğildir etiketiyle gündem olmuştu.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin