Diyanet'ten milli piyango hutbesi. Cuma hutbesinde yılbaşı uyarıları

Diyanet yılın son cuma hutbesinde yılbaşı kutlamalarını işledi. Noel baba figürleri ve kıyafetleri ile çam ağacı süslemelerini ‘yanlış tutum’ olarak niteledi. Diyanet'in hutbesinde milli piyango çekilişi de yer aldı.

Google Haberlere Abone ol
Diyanet'ten milli piyango hutbesi. Cuma hutbesinde yılbaşı uyarıları

Diyanet İşleri Başkanlığı gündemine yılbaşı kutlamalarını aldı. Diyanet yılbaşı eğlenceleri, noel baba figürleri ve kıyafetleri ile çam ağacı süslemelerini ‘yanlış tutum’ olarak değerlendirdi. Alkol, kumar ve şans oyunlarından uzak durulmasını istedi.

ÖLÜM HATIRLATILDI

2024 yılına sayılı günler kala yayınladığı camilerde okunacak, 'Muhasebe bilinciyle bir ömür geçirmek' başlıklı Cuma hutbesinde yılbaşı kutlamaları yer aldı. Hutbede ölüm hatırlatıldı.

ÇAM AĞACI VE NOEL BABA...

Hutbede yılbaşı eğlenceleri de eleştirilerek, “Dinimizde ve kültürümüzde yer almayan yılbaşı eğlenceleri, Noel baba figür ve kıyafetleri, çam ağacı süslemeleri gibi yanlış tutum ve davranışlardan uzak duralım” denildi.

Alkol alınmaması istenen hutbede piyango oyunlarından da uzak durulması gerektiği belirtildi. Hutbede, “Kötülüklerin anası alkol, ocakları söndüren kumar, umutları tüketen şans oyunları ve piyango gibi haramlarla sağlığımızı, zamanımızı ve kazancımızı heba etmeyelim” denildi.

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin