Diyanet İşleri'nden 'Cübbeli Ahmet'e yanıt geldi: Yalan ve iftira...

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, tv100 yayınında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ünlü, FETÖ'nün Diyanet İşleri'nin içerisinde olduğunu söyledi. Diyanet İşleri Ünlü'nün sözlerine yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
Diyanet İşleri'nden 'Cübbeli Ahmet'e yanıt geldi: Yalan ve iftira...

Gazeteci Gürbüz Evren, eski Devlet Bakanı Dr. Masum Türker, Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, eski Devlet Bakanı Mehmet Sevigen, İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı Şevket Apuhan, Başak Şengül ile Doğru Yorum programına konuk oldu. Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Doğru Yorum programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

 Ünlü, "Diyanetin içinde de FETÖ’cüler çok. Vehhabi çok. İran yanlısı var. Vehhabi yanlısı çok." dedi. Ünlü'nün sözlerine Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan açıklama geldi.

Diyanet İşleri'nden yapılan açıklamada "Yalan ve iftira" denirken Ünlü de sözlerinin şimdiki Diyanet İşleri Başkanı için söylemediğini dile getirdi.

Başak Şengül Diyanet'in açıklamasını canlı yayında aktardı:

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden açıklama var. “Sayın Ahmet Mahmut Ünlü’nün Başkanlığımız ile ilgili olarak ifade ettiği Diyanet İşleri Başkanlığı FETÖ’cülerin etkisinde benzeri konuşmaları yalan ve iftiradan ibarettir. Daha önce de bu gibi iddialarda bulununlar ile ilgili Başkanlığımızca suç duyurusunda bulunulmuştur. İddiaların gerçek dışı olduğuna ilişkin yargının verdiği kararlar mevcuttur” diyor Diyanet İşleri Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği.

Ünlü, "Biz şu anki Başkan hakkında konuşmadık ki zaten. Şu andaki Başkanı bu işten tenzih ederim. Dinler arasındaki diyaloğa pay vermedi." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin