DİSK'in 1 Mayıs kararı belli oldu. DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu duyurdu. DİSK,11 yıl sonra 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlayacak

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun 1 Mayıs İşçi Bayramı kararı belli oldu. Sendikanın kararını Başkan Arzu Çerkezoğlu duyurdu. DİSK en son 1 Mayıs'ı 2013 yılında Taksim Meydanı'nda kutlamıştı.

Google Haberlere Abone ol
DİSK'in 1 Mayıs kararı belli oldu. DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu duyurdu. DİSK,11 yıl sonra  1 Mayıs'ı Taksim'de kutlayacak

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun 1 Mayıs İşçi Bayramı kararı belli oldu. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Taksim Meydanı'nda kutlayacaklarını duyurdu.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, yaptığı açıklamada, "Ülkemizde 1 Mayıs’ların, bir simgesi var… işçilerin emekçilerin mücadelesinin ve geleneğinin, emeğe saygının bir simgesi var: Taksim Meydanı" dedi.

"Taksim Meydanı 1977’den beri yüreğimizdeki yaradır" diyen Çerkezoğlu, "Yeniden yasaklandığı 2013’ten beri en büyük hasretimizdir… Bu yıl, 2024 1 Mayıs’ında yüzümüzü Taksim’e dönüyoruz" ifadelerini kullandı.

Çerkezoğlu, şöyle devam etti:

"Dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de işçilerin ve emekçilerin, 1 Mayıs’ı kendi belirledikleri, kentin en merkezi meydanlarında, İstanbul’da da Taksim’de coşkuyla kutlama hakkı vardır. Ulusal ve uluslararası mahkemelerce de kabul edilen bu hakkın kullanımı, 2013 yılından beri keyfi biçimde engellenmektedir."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin