Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İranlı mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakan Fidan, İranlı mevkidaşına, İsrail'e yönelik misillemenin ardından bölgede daha fazla tırmanma olmasını istemediklerini aktardı. Öte yandan Fidan, İngiliz mevkidaşı David Cameron ile de telefonda görüşerek bölgedeki durumu değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İranlı mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Abdullahiyan'ın, İsrail'e karşı misilleme operasyonunun sona erdiğini, İran'ın yeni bir saldırıya uğraması halinde daha güçlü karşılık vereceklerini söylediği öğrenildi.

BÖLGEDE DAHA FAZLA TIRMANMA OLMASINI İSTEMİYORUZ

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Hakan Fidan, "İran'ın 13 Nisan gecesi İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği misillemenin ardından bölgede daha fazla tırmanma olmasını istemediğimizi iletti; gerilimi artıracak adımların sona ermesini arzu ettiğimizi muhatabına aktardı.

Abdullahiyan ise İsrail’e karşı misilleme operasyonunun sona erdiğini, İran’ın saldırıya uğramadığı takdirde yeni bir harekata girişmeyeceğini söyledi. Abdullahiyan, İran’ın yeni bir saldırıya uğraması halinde bu defa daha güçlü bir karşılık vereceğini belirtti.

FİDAN, İNGİLİZ MEVKİDAŞI CAMERON İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Diplomatik kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, Bakan Fidan, İngiliz mevkidaşı David Cameron ile telefon görüşmesi yaptı.

Her iki bakan da bölgede tırmanmanın daha fazla artmaması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA-İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin