Dilan Polat- Engin Polat'la ilgili yeni gelişme. O telefon görüşmeleri dinlemeye takıldı! Engin Polat cezaevinden arandı: Kasım'a kadar bekleyin

Kara para aklama iddialarıyla aylardır tutuklu bulunan Dilan Polat- Engin Polat cephesinde yeni bir gelişme daha yaşandı. Engin Polat'ın Maltepe Cezaevi'nden arandığı ortaya çıktı. İşte o telefon görüşmesinin detayları...

Google Haberlere Abone ol
Dilan Polat- Engin Polat'la ilgili yeni gelişme. O telefon görüşmeleri dinlemeye takıldı! Engin Polat cezaevinden arandı: Kasım'a kadar bekleyin

Banu Parlak'ın güzellik merkezine düzenlenen silahlı saldırıyı azmettirdikleri iddiasıyla hakkında 8 yıl hapis istenen Engin Polat'ın 19 gün sonra yaptığı telefon görüşmesi dinlemeye takıldı. Arayanın konumu ise şaşırtıcıydı. Çünkü Polat, Maltepe Cezaevi'nden aranıyordu. Görüşmenin konusu Barış Boyun ve çetesiydi. İşte o görüşmenin ayrıntıları...

Banu Parlak'ın 4 saat arayla dükkanı 2 kez taranmıştı ve tetiği çekenlerin ardından "Daltonlar" çıkmıştı. Saldırı emrini verdiği iddia edilen Polatlara ise cezaevinden esrarengiz bir telefon geldi. Kara para soruşturması kapsamında telefonları dinlenen Engin ve Dilan Polat'ın o görüşmesinin ayrıntıları ortaya çıktı.

1 Ekim Pazar günü Dilan Polat ile aralarında husumet olan Banu Parlak'ın Başakşehir'deki güzellik merkezi kurşunlandı. Olayla ilgili 5 kişi tutuklandı ve o kişiler "Daltonlar" çetesi üyesiydi.

BABAYLA İLETİŞİME GEÇİLDİ

İddiaya göre aracılar üzerinden baba Sezgin Polat iletişime geçmişti. Sezgin Polat kara para soruşturmasından tutuklandıktan 10 gün sonra Küçükçekmece Adliyesi'ne getirilip sorgulanmasının nedeni de işte buydu.

Banu Parlak'ın iş yerinin kurşunlanmasının ardından bu kez namlular Dilan ve Engin Polat'ın iş yerlerine çevrildi. İki gün arayla ateş açıldı.

Kanal D Haber'in haberine göre kara para soruşturmasında Polat ailesinin telefonları dinleniyordu. Saldırıdan 7 gün sonra Engin Polat'a bir telefon geldi. Arayının konumu ise çok dikkat çekiciydi. Mahkum, Maltepe Cezaevi'nden arıyordu. İklinin konuşmalarının içeriği ise Banu Parlak'ın iş yerini kurşunlayan Daltonlar çetesiydi.

Fatih Gezer isimli kişi Polat'a "Bu Can Dalton bu Barış'a ulaşacak kişiler var. Ben onlarla konuştum. Şu an durdu gibiler ama bak sana şunu söylüyorum. Bunlar sana nasıl temas etti. Onu da bilmiyorum da." dedi.

KASIM'A KADAR BEKLEYİN

Aynı isim cezaevinden bir gün sonra tekrar arayarak "Seni bir Yıldıray diye biriyle konuşturmak istiyorum da sen arar mısın onu? Bu Barışların kardeşi, ben dedim ki bak Kasım'a kadar bekleyin bir ateşkes yapın. Tamam bak şöyle senle sadece konuşacak. Şu an için ateşkes bir dursun. Baba benim derdim o tamam mı, namludan bir şey çıkmasın be kardeşim. Hani derdim ne biliyor musun? Senin vücuduna ok dönmesin üç dakika beş dakika konuş Kasım'a kadar bunlar bekleyecek.

Ben çıkınca bunlarla oturacağım. Muhammet var, Yıldıray var, Koray var, bunlar direkt o İtalya'daki Barış ile şey hatta ben" dedi. 'Barış' denilen isim ise "Daltonlar"ın lideri Barış Boyun'du. Engin Polat ise "Şey kardeşim sen numarayı ver tamam telefonla da çok konuşmanın bir gereği yok." dedi. Parlak'ın ardından Polatların iş yerlerini kurşunlayanların arkasındaki isim de araştırılıyor.

Savcılık kaynaklarına göre bu saldırının ardından Barış Boyun da çıkabilir. Çünkü Parlak'ın iş yerini kurşunlattıran Polatlardan daha fazla para talep ettiği için anlaşmazlık yaşandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin