Dilan Polat- Engin Polat'ın tutuklanan avukatlarından yeni ifade: İfadem hukuka aykırı bir şekilde alındı

Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin avukatı olan ve etkin pişmanlıktan yararlanan Ahmet Gün tutuklu bulunduğu cezaevinde yeniden ifade verdi. Ahmet Gün'ün yeni ifadesini Polat çiftinin şu anki avukatları Hüseyin Kaya sosyal medya paylaştı. Gün ifadesinde, "İfadem hukuka aykırı bir şekilde alındı" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Dilan Polat- Engin Polat'ın tutuklanan avukatlarından yeni ifade: İfadem hukuka aykırı bir şekilde alındı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Engin Polat ve Dilan Polat'ın da aralarında olduğu şüpheliler hakkında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından başlatılan soruşturma sürüyor.

YENİDEN İFADE VERDİ

Operasyon kapsamında toplam 24 şüpheli yakalanırken, 18 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlanarak Anadolu Adliyesine sevk edilmişti.

Engin Polat, Dilan Polat, Sıla Doğu, Sezgin Polat, Ahmet Gün, Can Doğu ve Can Polat'ın olduğu 12 kişi tutuklanırken, 6 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 2 şüpheli daha tutuklanmıştı. Böylece soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 14 olmuş; 9 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Polat ailesi soruşturmasında en kritik isimlerden olan ve ailenin hem muhasebe işlerine bakan hem de avukatlığını yapan Ahmet Gün 5 Kasım'da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Ahmet Gün, savcıya ifade vererek etkin pişmanlıktan faydalanmak istemişti. Etkin pişmanlıktan faydalanmak isteyen ve sonraki aşamalarda savcılık koordinesinde kolluk güçlerine her türlü yardıma hazır olduğunu söyleyen Ahmet Gün'ün ifadesi de ortaya çıkmıştı.

"NAYLON FATURAYI BİLİYORLARDI"

Avukat Ahmet Gün savcılık ifadesinde şu iddialarda bulundu:

“Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak suretiyle ifade vermek istiyorum. Ben yaklaşık 3-4 yıldan bu yana soruşturmanın şüphelileri Polatlara ait şirketlerin mali müşavirliğini yapıyordum. Yaklaşık 2 yıl öncesine kadar muhasebe ücretini ödeyemiyorlardı, bazen de geç yatırıyorlardı."

Soruşturma kapsamındaki tasfiye halindeki Fekben Plastik Gıda Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, tasfiye halindeki BYZGUN Güzellik Kozmetik İthalat İhracat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi ve tasfiye halindeki Tekbaşer Metal ve Sanayi Mamulleri Ticaret Anonim Şirketi isimli firmaların sahte fatura düzenlemek için kurulduğunu ileri süren Gün, "Bu firmaların sahte fatura düzenlenmesi amacıyla devrini Sezgin Polat aldırmıştır. Bu firmaların naylon fatura kesen sahte firmalar olduğu konusunda Engin Polat'ın da bilgisi vardır." dedi.

YENİDEN İFADE VERDİ

Polat ailesinin yeni avukatı Hüseyin Kaya, Ahmet Gün'e ait yeni ifadesini paylaştı. Kaya o ifadeyi 'Savcının hukuka aykırı ve zorla aldığı ve insanların tutuklu bıraktığı Ahmet Gün’ün gerçek itirafı' notu ile paylaştı.

Ahmet Gün'ün ifadesinde 'Özellikle o günkü alınan ifadem hukuka aykırı bir şekilde alındı' sözleri dikkat çekti.

Dilan Polat- Engin Polat'ın tutuklanan avukatlarından yeni ifade: İfadem hukuka aykırı bir şekilde alındı

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin