DİKKAT uçak seferleri iptal edildi. Yurtta kar esareti. Bin 1620 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi'nde kar esareti yaşanıyor. Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesinde toplam 1620 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor. Yoğun kar yağışı ve sis nedeniyle Hakkâri Yüksekova Selahaddin Eyyûbî Havalimanı'ndan bugün gerçekleştirilmesi planlanan uçak seferleri iptal edildi.

Google Haberlere Abone ol
DİKKAT uçak seferleri iptal edildi. Yurtta kar esareti. Bin 1620 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

Olumsuz hava koşulları yurdu etkisin altına aldı. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Karadeniz'de kar esareti başladı.

Yurt genelinde etkili olan soğuk hava ve yoğun kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. 

BİN 277 YERE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta bin 277 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

1 METRE KAR

Hakkari'de  2 gündür aralıklarla etkili olan yağışla, kar kalınlığı, Yüksekova ilçe merkezinde yarım metreye, yüksek kesimlerde ise 1 metreye ulaştı.

UÇAK SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Yoğun kar yağışı ve sis nedeniyle Hakkâri Yüksekova Selahaddin Eyyûbî Havalimanı'ndan bugün gerçekleştirilmesi planlanan uçak seferleri iptal edildi.

GÖL BUZ TUTTU

Kar yağışının ardından, hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye kadar düşmesi nedeniyle Çıldır Gölü'nün yüzeyi buz tutmaya başladı.

Karadeniz'de dünden itibaren aralıklarla kar yağışı etkili oluyor. Artvin, Trabzon, Ordu, Bayburt ve Giresun'da toplam 343 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor.

 

Kaynak: DHA-İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin