Devlet Bahçeli'nin sözlerine AK Parti'den yanıt: Ismarlama olmaz

Devlet Bahçeli’nin Kürt meselesinin çözümü için “Türk-Kürt” evliliğini önermesine AK Partili Galip Ensarioğlu'ndan yanıt geldi. Ensarioğlu, "Sorun eşitlik, eşit yurttaşlık, ortak ortam ve demokrasi sorunudur" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Devlet Bahçeli'nin sözlerine AK Parti'den yanıt: Ismarlama olmaz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında ‘Türk-Kürt ayrışmasının çözümünün sırrının kız alıp, kız vermek olduğunu’ savundu.

Bahçeli, "Türkiye’deki Alevi-Sünni çatışmasını, Türk-Kürt ayrışmasını çözecek olan bu millet ve onun iradesidir. Bunun da sırrı kız alıp kız vermekte, yeni bir Türkiye inşa etmektedir" ifadelerini kullandı.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Bahçeli'nin bu sözlerine "Kürt sorunu demokrasi ve eşitlik sorunudur. Eşitlik temelinde bulunması gereken bir sorundur" cevabını verdi.

Amida'nın haberine göre Galip Ensarioğlu, Türkiye’de Kürt- Türk evliliklerinin olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Bu öneri ile olmaz bu gönül işidir, ısmarlama olmaz. Zaten Türkiye'de olan bir şeydir. Zaten kız alıp veriyoruz. Kürt sorunu demokrasi ve eşitlik sorunudur. Eşitlik temelinde bulunması gereken bir sorundur. Bu sorun AK Parti döneminde önemli derecede çözülmüştü. Kürtlerin talebi, demokratikleşme, evrensel haklar temelinde çok önemli adımlar atılmıştı. Şu anda tartışma konusu olan belki birkaç mesele vardır ve yeni anayasada yapabilirse zaten sorunları büyük nebzede çözer. Sorun eşitlik, eşit yurttaşlık, ortak ortam ve demokrasi sorunudur.”

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin