Devlet Bahçeli'nin sırrı ortaya çıktı! İşte yakasındaki o rozetin anlamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün grup toplantısına daha önce takmadığı bir rozeti takarak çıktı. Herkesin dikkatini çeken rozetin sırrı ortaya çıktı.

Devlet Bahçeli'nin sırrı ortaya çıktı! İşte yakasındaki o rozetin anlamı
AA

MHP lideri Devlet Bahçeli bugün grup toplantısında çok sert konuştu. Hedefinde hem DEM Parti hem de CHP vardı.

Bahçeli'nin sözlerinin yanı sıra yakasına taktığı rozet de dikkatleri çekti. Özel yapım yüzük ve rozetlere düşkünlüğü ile bilinen Bahçeli bugün toplantıya daha önce çıkmadığı bir rozetle çıktı.

Devlet Bahçeli'nin sırrı ortaya çıktı! İşte yakasındaki o rozetin anlamı

SIRRI ORTAYA ÇIKTI

Bahçeli'nin rozetindeki şeklin Selçuklu Yıldızı olduğu ortaya çıktı. 8 köşeli yıldızın her bir köşesinin anlamı var. Köşeler sırasıyla, "Rabbe şükür, merhamet, şefkat, sabır, doğruluk, sadakat, sır tutmak ve cömertliği" simgeliyor.

SELÇUKLU YILDIZI NEDİR?

Selçuklu yıldızı, esasında Karahanlılara kadar uzanan ancak daha çok Selçuklu Devleti tarafından kullanılan ve iki karenin aynı merkez etrafına eşit uzaklıkta yerleştirilmesi sonucu elde edilen sekiz köşeli sembolik bir amblemdir. Selçuklu yıldızı günümüzde de Türk kültüründe önemli bir yere sahiptir. Bu yıldız, Selçuklu Devleti'nin mimarisinde, sanatında ve hatta para biriminde sık sık kullanılmıştır.

Sekiz köşeli Selçuklu Yıldızı, altın oran olarak bilinen matematiksel bir prensibe dayanmaktadır ve Selçuklu Devleti'nin matematik, geometri ve simetriye verdiği önemi yansıtmaktadır. Selçuklu mimarisinde özellikle kubbe, mihrap ve portal gibi unsurlarda yaygın olarak kullanılmıştır.

Selçuklu yıldızı ayrıca Selçuklu el sanatında da sık sık kullanılmıştır. Selçuklu dönemi minyatürleri ve el yazmalarında da sıklıkla bu sembol yer almaktadır. Ayrıca Selçuklu sikkelerinde de yıldız motifi kullanılmıştır.

Selçuklu yıldızı, Türklerin tarihi, kültürel ve sanatsal mirasının bir parçasıdır ve Türklerin geçmişlerine bağlılıklarını ifade etmek için kullanılmaktadır.

ÜÇOKLAR 

Ayrıca rozetin içinde "Üçoklar"ın yer aldığı görüldü. Üçoklar, Türk mitolojisinde "yersel boylar"ı (arzi kavimleri) ifade etmek için kullanılan bir kavram olmakla birlikte bunlar. Oğuz Han'ın ilk eşinden olan üç oğlu ve onlardan türeyen Türk boylarını işaret etmektedir.  

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin