Depremde anne ve babalarını kaybettiler. İlk günden bu yana binlerce hastaya hizmet verdiler. Başhekim kardeşler anlattı: Acılarımızı içimize gömdük

Hatay'da, 6 Şubat depremlerinde anne ve babalarını kaybeden başhekim kardeşler, kendileriyle aynı kaderi yaşayan depremzedelere sağlık hizmeti vererek yaşadıkları acıyı unutmaya çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol
Depremde anne ve babalarını kaybettiler. İlk günden bu yana binlerce hastaya hizmet verdiler. Başhekim kardeşler anlattı: Acılarımızı içimize gömdük

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Onur Koyuncu ile Hatay Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Mahmut Koyuncu'nun anne ve babasının oturduğu bina, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde yıkıldı.

Kardeşlerden Mahmut Koyuncu anne ve babasının bulunduğu Cebrail Mahallesi'ndeki enkazın başına, Onur Koyuncu ise başhekimliğini yaptığı üniversite hastanesine gitti.

Enkazdan çıkarılan yaralılara müdahale ederek onlara hayatta tutmaya çalışan Koyuncu, fırsat bulduğu zamanlarda da enkaz başına giderek gelecek haberi bekledi.

Depremde anne ve babalarını kaybettiler. İlk günden bu yana binlerce hastaya hizmet verdiler. Başhekim kardeşler anlattı: Acılarımızı içimize gömdük

Depremden birkaç gün sonra anne ve babalarının cansız bedeni enkazdan çıkarılan Koyuncu kardeşler, acılarını yüreklerine gömerek kendileriyle aynı kaderi yaşayan hemşehrilerinin yardımına koştu.

Depremin ilk anından bu yana binlerce hastaya hizmet veren Koyuncu kardeşler, sağlıklarına kavuşmalarını sağlayarak teselli buluyor.

"Hatay Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi deprem öncesi hizmet standartlarına ulaştı"
Mahmut Koyuncu, depremde oturdukları 13 katlı binanın ağır hasar gördüğünü söyledi.

Depremde anne ve babalarını kaybettiler. İlk günden bu yana binlerce hastaya hizmet verdiler. Başhekim kardeşler anlattı: Acılarımızı içimize gömdük - Resim : 2

Ailesi ve aynı binada oturan kardeşiyle apartmandan çıktıklarını anlatan Koyuncu, anne ve babasının defin işlemlerinin ardından görevi başına döndüğünü belirterek, "Çevre illerden gelen ve içinde diş üniteleri olan otobüslerde, çadır kentlerde ve konteyner kentlerde hizmet verdik. Sonrasında sağlık merkezlerimizin enkazından kurtardığımız malzemelerle hizmet vermeye devam ettik. Deprem öncesi hangi hizmetler veriliyorsa şu anda da aynı hizmetleri veriyoruz." diye konuştu.

Başhekim Onur Koyuncu da depremin ilk anından itibaren insanlara hizmet verdiğini anlattı.

Depremde anne ve babalarını kaybettiler. İlk günden bu yana binlerce hastaya hizmet verdiler. Başhekim kardeşler anlattı: Acılarımızı içimize gömdük - Resim : 3

Her Hataylı gibi kendisinin de depremzede olduğunu belirten Koyunca, "Bizi bu memleket yetiştirdi biz de acılarımızı içimize gömerek hizmetimize devam ettik. Şu da bir gerçekti biz gidersek kim yapacaktı? O yüzden şehrimizi terk etmedik, terk etmeyi de düşünmedik. Elimizden geleni de yapmaya çalıştık." dedi.

Koyuncu, depreme her zaman hazırlıklı olunması gerektiğinin altını çizerek, deprem sonrası yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür etti.

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin