Deprem bölgesindeki inşaatlarda büyük tehlike... 5 fabrikaya dikkat. Kalitesiz demir mi kullanılıyor? Gazeteci Nedim Şener canlı yayında tek tek anlattı. Demirlerle yayına çıktı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1. yıl dönümünde Türkiye yasa büründü. Deprem bölgesinde anma törenleri düzenleniyor. tv100 deprem bölgesinden 'Asrın Felaketi 1. Yıldönümü Deprem Özel Yayını' gerçekleştiriyor. Gazeteci ve tv100 yorumcusu Nedim Şener canlı yayında büyük bir tehlikeye dikkat çekti. Şener, "Türkiye'de 5 fabrika hurda demirleri alıp normal inşaat demiri yapıyor. Bu demirler acaba deprem bölgesinde kullanıyor mu? Bu fabrikalar deprem bölgesine yakın." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Deprem bölgesindeki inşaatlarda büyük tehlike... 5 fabrikaya dikkat. Kalitesiz demir mi kullanılıyor? Gazeteci Nedim Şener canlı yayında tek tek anlattı. Demirlerle yayına çıktı

Geçen yıl 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkım yaratan Kahramanmaraş merkezli depremler büyük bir felakete yol açtı. Deprem bölgesi başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir tarafında depremde hayatını kaybedenler anıldı.

Uzmanlar aynı acıların bir daha yaşanmaması için uyarılarda bulundu. Televizyon kanalları deprem bölgesindeki durumu anbean aktardı. Deprem özel yayınları yapıldı.

tv100 de usta gazeteciler, uzmanlar ve mühendislerle 'Asrın Felaketi 1. Yıldönümü Deprem Özel Yayını' gerçekleştiriyor. Canlı yayında gazeteci ve tv100 yorumcusu Nedim Şener canlı yayında büyük bir tehlikeye dikkat çekti. Şener, bir iş insanından emanet aldığı demirleri gösterdi.

Şener, "Deprem öldürmez, bina öldürür. Aslında bina da öldürmez, insan öldürür. Biz birbirimizin katiliyiz. Bu demirleri örnek olsun diye namuslu bir iş adamından alıp yayına getirdim ki hala bugün yaşanan bu faciadan ders çıkarmayan ahlak yoksunu insanlar var bu ülkede. TSK veya dünya ölçeğinde ihracat yapılabilir demir üretmek yerine içine mangan, silis ve karbon katılması gerekiyor normalinde fakat bazı üreticiler sadece içine karbon satılmış inşaat demiri satıyorlar." ifadelerini kullandı.

Programın moderatörü Başak Şengül de, "Yetkilerin bunu ihbar olarak alması gerekir." dedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin