DEM Parti'nin adayı Bedia Özgökçe Ertan mı? Başak Demirtaş adaylıktan vazgeçti Barış Yarkadaş kulis bilgisi verdi. Ali Kenanoğlu, Celal Fırat’ın ismi de öne çıkıyor

DEM Parti, İstanbul'da İBB seçimleri için aday çıkaracağını açıklamıştı. Cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın ismi de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için öne çıkmıştı ancak parti içerisinde bununla ilgili de bir tartışma başlamıştı. Başak Demirtaş aday gösterilecek mi? tv100.com yazarı Barış Yarkadaş aday gösterilmemesi halinde ismi kimlerin aday gösterilebileceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
DEM Parti'nin adayı Bedia Özgökçe Ertan mı? Başak Demirtaş adaylıktan vazgeçti Barış Yarkadaş kulis bilgisi verdi. Ali Kenanoğlu, Celal Fırat’ın ismi de öne çıkıyor

tv100'de Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda DEM Parti'nin İstanbul adayıyla ilgili çarpıcı kulis bilgileri veren tv100 cam yazarı Barış Yarkadaş, Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın aday olma isteğiyle ilgili önemli bilgiler vermişti.

Yarkadaş, "DEM Parti, Demirtaş isminin partinin önüne geçmesinden çok rahatsızlar. Başak Demirtaş konusunda DEM Parti’de tam bir ayrışmanın olduğunu söyleyebilirim. Burada partinin bir grubunda aday olmasını isteyen bir grubu ise kesinlikle karşı çıkıyor. Başak Demirtaş aday yapılmazsa hiç şaşırmam" demişti.

ADAY OLMUYOR

Başak Demirtaş ise bugün yaptığı sürpriz bir açıklamayla aday olmayacağını açıkladı ve "Bununla birlikte gelinen aşamada benim İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylık beyanımın bir başvuruya dönüşmemesi konusunda da Partimizle ortak görüş birliğine varmış bulunmaktayız. Tüm halkımız ve partililerimiz bilmeli ki bütün kararlar Partimizle tam bir uyum ve koordinasyon içerisinde alınmıştır. Önümüzdeki günlerde Partimizin ilan edeceği adaylar hepimizin adayları olacak ve tüm gücümüzle bu kıymetli arkadaşlarımızın arkasında duracak, Partimizin başarısı için çalışacağız." dedi.

KİM ADAY OLACAK?

Barış Yarkadaş, sosyal medyadan bugün yaptığı açıklamada ise Başak Demirtaş ile ilgili partide olan huzursuzluğu dile getirdi ve Demirtaş'ın adaylıktan çekilmesi ya da aday yapılmaması durumunda başka isimlerin öne çıktığını açıkladı.

Yarkadaş, "DEM PARTİ’de kritik gün… Başak Demirtaş’ın aday yapılmaması ya da adaylıktan çekilmesi halinde “havuz”daki diğer bir ismin öne çıkması bekleniyor: VAN Büyükşehir Belediyesi eski Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan… DEM PARTİ’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı yapılacağı konuşulan Ertan, HDP 25 ve 26. Dönem Milletvekili idi. DEM PARTİ’de adaylık için Ali Kenanoğlu ve Celal Fırat’ın isimleri de geçiyor." dedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin