DEM Partili heyet İmralı'ya gitti! Sürpriz isim...

DEM Parti İmralı Heyeti üyesi Pervin Buldan ve Asrın Hukuk Bürosundan Avukat Faik Özgür Erol PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’la görüşmek üzere İmralı’ya gitti. Giden isimler geri döndü.

Google Haberlere Abone ol
DEM Partili heyet İmralı'ya gitti! Sürpriz isim...

DEM Parti İmralı Heyeti üyesi Pervin Buldan ve Asrın Hukuk Bürosundan Avukat Faik Özgür Erol PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’la görüşmek üzere İmralı’ya gitti. Açıklama DEM Parti'den geldi.

Giden heyet ziyareti tamamlayarak geri döndü.

Heyette daha önce Pervin Buldan ile beraber Sırrı Süreyya Önder ve Ahmet Türk yer alıyordu. Sağlık sorunları nedeni ile bir süredir görüşmelere katılamayan Türk ile beraber halen yoğun bakımda olan Sırrı Süreyya Önder İmralı'ya gidemedi.

Erol'un DEM Parti'nin İmralı Heyeti'ne dahil olup olmadığı hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

DEM Parti İmralı Heyeti, 28 Aralık 2024, 22 Ocak ve 27 Şubat'ta bugüne kadar 3 defa İmralı’ya gitti. İlk iki görüşmede Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan yer almıştı.

Üçüncü görüşmede, Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder'in yanı sıra DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Cengiz Çiçek ve Faik Özgür Erol ile Ahmet Türk de bulunmuştu.

BUGÜNE KADAR NELER OLDU?

DEM Parti İmralı heyeti MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Terörsüz Türkiye' sürecinde Öcalan'ın ilk kez 28 Aralık'ta ziyaret etmişti.

27 Şubat'ta Öcalan, "ömrünü tamamladığını" söylediği örgüte silah bırakması ve kendini feshetmesi çağrısı yaptı. Bu çağrının ardından PKK ateşkes ilan ettiklerini 1 Mart'ta duyurdu.

Devlet Bahçeli yayımladığı yazılı açıklamada, fesih için 4 Mayıs tarihini ve kongrenin toplanma yeri olarak da Muş'un Malazgirt ilçesini önermişti.

Süreç Bahçeli'nin Meclis'te DEM Partililer ile tokalaşması ile başlamıştı. Bahçeli'nin hemen yanında AK Partili Efkan Ala yer almıştı.

Bu tokalaşma Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 1 Ekim Salı günü yapılan açılışında yaşanmıştı.

22 Ekim'de Abdullah Öcalan’a seslenen Bahçeli, “Şayet teröristbaşının tecriti kaldırılırsa, gelsin DEM Parti grup toplantısında konuşsun, terörün bittiğini, örgütün lağvedildiğini ilan etsin.” demişti.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ise  “Türk siyasetinde 22 Ekim bir milattır. Bugünden sonra siyasi değerlendirmeler ‘22 Ekim’den önce, 22 Ekim’den sonra’ diye yapılacaktır.” ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler dem parti imralı
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin