DEM Parti'den Van açıklaması: Mücadelemiz sürecek

Van'da mazbata kararını protesto eden DEM Partililer, CHP, TİP ve EMEP heyetlerinin de katıldığı bir basın açıklaması yaptı. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları "Abdullah Zeydan, mazbatasını alana kadar mücadelemiz devam edecektir" dedi. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ise AK Parti'nin adayına seslendi, "Kürt'sen, insansan inançlıysan, bu toprakların insanıysan bu oyuna gelme. Mazbatayı kabul etme" dedi.

Google Haberlere Abone ol
DEM Parti'den Van açıklaması: Mücadelemiz sürecek

Van'da yaşananların ardından kentte DEM Partililer, CHP, TİP ve EMEP heyetlerinin de katıldığı bir yürüyüş düzenlendi. Polis önce yürüyüşe izin vermezken, daha sonra kitlenin önü açıldı.

Yerel seçimlerde yüzde 55 oy almasına rağmen DEM Parti Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Abdullah Zeydan'ın adaylığının il seçim kurulu tarafından iptali ve mazbatasının ikinci sıradaki AK Parti adayına verilmesi kararına tepkiler sürüyor.

Bugün Van'da gerçekleştirilen MYK toplantısına DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, MYK üyeleri, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, eski Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın eşi Aslı Kaya, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Neslihan Şedal katıldı.

MYK toplantısının ardından DEM Partililer, CHP, TİP ve EMEP heyetleriyle bir araya geldi.
Önce polis tarafından engellenen yürüyüşe daha sonra izin verildi.
Yürüyüşte “Hak, hukuk, adalet” sloganları atıldı.

Yürüyüşün ardından, bir basın açıklaması yapıdı.

AK PARTİ ADAYINA ÇAĞRI: KABUL ETME 

Açıklamada konuşan Tuncer Bakırhan açıklamalarında şunları kaydetti:

Değerli Van halkı. Kahraman Van halkı. Söz verdiğimiz gibi 14’te 14 yaparak faşizme, zulme baskıya karşı çok büyük bir cevap verdiniz. Emin olun geçen gün Van mitinginde de söylemiştim, Van Kürtlerin kalbidir.

Van, oraya koymuş olduğu onurlu duruşuyla birlikte Kürtlerin, demokrasinin, özgürlük taleplerin baskıyla, kayyum düzeniyle ortadan kaldırılamayacağının, seçimde bugün bu alanda vermişti.

Nerede, ne zaman Van’ın adını duyarsak, onurlanıyoruz. Değerli halkımız iki dönem irademize kayyum atayanlar şimdi yeniden bir kumpasla, siyasi darbeyle birlikte tekrar Van halkının iradesini gasbetmeye çalışıyor.

Emin olun sizler bugün buradaki bütün baskılara rağmen, copa, biber gazına rağmen burada bir arada durduğunuz müddetçe ne siyasi darbeleri, yargı darbeleri başarıya ulaşamayacaktır.
Söz veriyoruz 14’te 14 belediyemizi koruyacağız. Van halkının iradesini kimse gasbedemez Ankara'da karanlık dehlizlerde yapıla hesaplar, Van'da, Van kalesine çarparak paramparça olmaya mahkumdur.

Zannediyolar ki bu haksızlığı da sineye çekeceğiz. Bu hukuksuz, bu Kürt halkının iradesini yok sayan bu anlayışa itiraz edeceğiz.

Buradan YSK'ya da seslenmek istiyoruz. Van'da yaşayan halkımızın gözü kulağı vereceğiniz doğru adil karardadır. Umuyorum ve diliyorum ki bu halkın iradesini yok saymayacaksınız.
Bir çağrımız da AKP'nin adayınadır. Kürt'sen, insansan inançlıysan, bu toprakların insanıysan bu oyuna gelme. Mazbatayı kabul etme. Yarın Van sokaklarında, caddelerine gezerken başını önüne eğmek zorunda kalırsın. Bu iradeyi gasbedecek AKP MHP'nin yanında durma.
Van halkının iradesini sahiplenen, demokratik kitle örgütlerine bir kez daha teşekkürlerimizi iletiyoruz. Türkiye'nin halkları, emekçileri, ezilenleri ilk defa Van halkıyla dayanışma içerisinde.
Buradan bir kez daha AKP-MHP iktidarına sesleniyoruz. Bu halkın iradesini gasp etmeye çalışırsanız kaybetmeye mahkumsunuz.

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

DEM Parti Eş Başkanı Tülay Hatimoğlulları ise şunları kaydetti:

Bugün Abdullah Zeydan kardeşimizin, başkanımızın adaylığını onaylayan YSK seçimlere 48 saat kala, onun adaylığı ile sorun bildiriyor.

Bu sorun bizlere iletilmeden önce AKP’ye ve adayına iletilmiş. Seçimler gerçekleşirken onlar kumpas kuruyorlardı. Değerli arkadaşlar, buradan YSK’ye sesleniyoruz, il seçim kurulu 2’ye 1 oylamayla bu kararı şimdi almış durumda. Ama bizler de avukatlarımız, yetkililerimiz bir çalışma yürüttü. Oldukça geniş bir itirazı YSK’ye ulaştırdık.

Abdullah Zeydan başkan mazbatasını alana dek bu mücadelemiz devam edecek. Bizler, MYK toplantımızı bugün burada Van'da aldık. PM'miz milletvekillerimizin önemli bir çoğunluğu bu karar olumlu bir şekilde neticelene dek Van'da olacağız.

Şu an bütün Türkiye ve Avrupa’dan dayanışma sesleri yükseliyor. Böylesi bir uygulama Türkiye tarihinde ilk kez görülüyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin