DEM Parti'den bomba İmamoğlu açıklaması: Kaybetmesi bizim sorunumuz değil

DEM Parti 2019 yerel seçimlerinin aksine 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde İBB Büyükşehir Belediye Başkan adayı çıkarma karar aldı. İBB adaylığı için 2016 yılından beri cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın ismi geçiyor. DEM Partili Sırrı Sakık'tan İBB Başkanı İmamoğlu ile ilgili bomba bir açıklama geldi "Kaybetmesi bizim sorunumuz değil” dedi.

Google Haberlere Abone ol
DEM Parti'den bomba İmamoğlu açıklaması: Kaybetmesi bizim sorunumuz değil

DEM Parti 2019 yerel seçimlerinin aksine 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde İBB Büyükşehir Belediye Başkan adayı çıkarma karar aldı. İBB adaylığı için 2016 yılından beri cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın ismi geçiyor.

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, Başak Demirtaş'ın isminin geçmesinin ardından  2016 yılından beri cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti.

Medyascope’dan Ferit Aslan’ın haberine göre, Sakık, ziyaretin ardından Demirtaş’ın “DEM Parti kimsenin payandası değil” dediğini aktardı.

Sakık, DEM Parti'nin İBB adayı çıkarması halinde İBB Başkanı İmamoğlu'nun seçimi kaybedeceği yönündeki eleştirilere  de yanıt verdi. 

“Şimdi kendi adaylarımız ile seçime gireceğiz diyoruz, onlar ‘İmamoğlu kaybeder’ diyorlar. Bu bizim sorunumuz değil. Bizim için önemli olan birbirine benzeyen iki bloğun kayıp ve kazancı değil, bizim için önemli olan üçüncü yol siyaseti olarak demokratik siyasetin gelişmesidir.”

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin