DEM Parti'de adaylık başvurusu krizi yaşandı. DEM Parti başvuru yapabildi mi?

Seçim takvimine göre, siyasi partilerin aday listelerini sunmaları için süre bugün saat 17:00'de sonra erdi. DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni'nin adaylık belgelerini yetişmediği için başvuru yapamadığı iddia edildi. DEM Parti'den "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurumuzu zamanında yaptık. Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır." açıklaması geldi. İstanbul İl Seçim Kurulu beklenen açıklamayı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
DEM Parti'de adaylık başvurusu krizi yaşandı. DEM Parti başvuru yapabildi mi?

YSK'nın seçim takvimine göre bugün saat 17.00'da partilerin aday listelerini seçim kurullarına teslim etmesi gerekiyordu. DEM Parti'nin İstanbul adayları için başvuru saatinin kaçırıldığı iddia edildi. Ortalık bir anda karıştı. Gerçeği parti sözcüsü Ayşegül Doğan açıkladı.

Yerel seçimlere neredeyse bir ay kaldı. Yüksek Seçim Kurulu'nun takvimine göre partiler bugün aday listelerini 17.00'a kadar teslime etmek zorundaydı. Bu sırada DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni'nin başvurularının yapılamadığı iddia edildi.

DEM Parti İstanbul İl Başkanlığı ile DEM Parti Genel Merkezi konu hakkında farklı sözler söyledi.

DEM Parti İstanbul İl Başkanı, "Arkadaşlarımızın yetişemediği bilgisini aldık. Bir karışıklığın olduğu ortada" dedi.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan ise başvuru yaptıklarını kaydetti. "İstanbul adaylarımız için başvurumuzu yaptık" dedi. 

Resmi adayın Beştaş olduğu belirtildi. 

PARTİDEN AÇIKLAMA GELDİ

DEM Parti sosyale medya hesabından "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurumuzu zamanında yaptık. Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu’ndadır." açıklaması yaptı.

 İL SEÇİM KEURULU NOKTAYI KOYDU

İstanbul İl Seçim Kurulu DEM Parti'nin 16:55'te başvuru yaptığını 17:14'te de işlemlerin tamamlandığını açıkladı.

DEM Parti'de adaylık başvurusu krizi yaşandı. DEM Parti başvuru yapabildi mi?

İBB İÇİN 52 ADAY YARIŞACAK!

İl Seçim Kurulu'ndan edinilen bilgiye göre DEM Parti İstanbul için aday listesini zamanında teslim etti. İBB Başkanlığı için 22 siyasi parti adayı ile 30 bağımsız aday yarışacak.

31 Mart'ta yapılacak olana Mahalli İdareler Seçimleri için siyasi partilerin aday listelerini teslim etmesi için verilen süre saat 17.00 itibariyle doldu. DEM Parti'nin listeyi geç verdiğine yönelik iddiaların ardından DEM Parti avukatları İl Seçim Kurulu ile görüştü. Görüşmenin ardından avukatlar liste ile ilgili bir sorun olmadığını belirterek İl Seçim Kurulu'ndan ayrıldı. İl Seçim Kurulu'ndan edinilen bilgiye göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için DEM Parti'nin de aralarında bulunduğu 22 siyasi parti adayı ile 30 bağımsız aday yarışacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin