DEM Parti İstanbul'da CHP ile ittifak yapacak mı? Eş Genel Başkan Oruç açıkladı

Yerel seçim takvimi işliyor. Cumhur İttifakı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıkladı. 2019'daki yerel seçimlerde CHP'nin adayını destekleyen DEM Parti, henüz adayını açıklamadı. DEM Parti 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde de CHP ile ittifak yapacak mı? DEM Parti Eş Genel Başkanı Oruç, CHP ile ittifak sorusuna yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
DEM Parti İstanbul'da CHP ile ittifak yapacak mı? Eş Genel Başkan Oruç açıkladı

Yerel seçimlere 3 aydan az bir süre kaldı. Cumhur İttifakı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıkladı. 2019'daki yerel seçimlerde CHP'nin adayını destekleyen DEM Parti, henüz adayını açıklamadı. DEM Parti 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde de CHP ile ittifak yapacak mı? 

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatımoğulları Oruç, partisinin Meclisteki grup toplantısı sonrası gazetecilerin CHP ile ittifak konusundaki sorularını cevapladı.

Oruç, gerekli açıklamayı daha önce yaptıklarını belirterek, “Konuşulmuş il, ilçeler yoktur. Olunca zaten kamuoyuyla paylaşacağımızı daha önce de belirttik. Kent uzlaşısı altında ortaya koyduğumuz görüşmeler ve işbirliği sizlere açık olacak. Bu konular netlik kazandıkça sizlerle de paylaşacağız" diye konuştu.


"Ankara için bir adayımız olacak" diyen Oruç, "İstanbul için netleşen bir durum yoktur” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin