DEM Parti geldi, Dem rakı gitti. Firma piyasaya sürdüğü rakıyı bayilerden toplatıyor

Yargıtay’ın HEDEP kısaltmasına kabul reddetmesinin ardından Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin yeni kısaltması DEM Parti oldu. DEM Partisi’nin bu kararının ardından bir içki firması iki hafta önce DEM adıyla çıkardığı rakıyı bayilerden toplatma kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
DEM Parti geldi, Dem rakı gitti. Firma piyasaya sürdüğü rakıyı bayilerden toplatıyor

Yargıtay’ın HEDEP kısaltmasına kabul reddetmesinin ardından Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin yeni kısaltması DEM Parti oldu.

DEM Partisi’nin bu kararının ardından Mey içki yaklaşık iki hafta önce DEM adıyla piyasaya sürdüğü rakıyı bayilerden toplatma kararı aldı.

Mey içkinin kararının ilk olarak gazeteci Deniz Zeyrek duyurdu. Zeyrek paylaşımında "HEDEP ismini DEM olarak değiştirince ünlü rakı firması 15 gün önce piyasa sürdüğü DEM isimli rakısını toplama kararı almış. Ne ilginç bir ülke olduk." ifadelerini kullandı. 

Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş toplatma kararını doğruladı. Aybaş, Twitter X'te yaptığı açıklamada "Mey firması DEM Rakıları geri topluyor bayilerden. HEDEP Partisi DEM Partisi olması sebebiyle hem rezalet hem de trajikomik." ifadelerini kullandı. 

NE OLMUŞTU?

HDP, Anayasa Mahkemesi'nde süren kapatma davası nedeniyle mayısta yapılan genel seçimlere Yeşil Sol Parti ile katılmıştı. Seçimlerin ardından yapılan kongrede partinin yeni adının Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, kısaltmasının ise HEDEP olmasına karar verilmişti. Ancak Yargıtay, HEDEP kısaltmasını, daha önce kapatılan Halkın Demokrasi Partisi'nin kısa adı HADEP'i andırdığı gerekçesiyle kabul etmemişti. 

Bunun üzerine HEDEP, kısaltma değişikliği için hafta sonu tüzük kurultayı yaparak bu kez partinin adını DEM Parti olarak değiştirmişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin