Davetiye polemiği gündem olmuştu. Sirkeci- Kazlıçeşme açılışı törenine katılacağım diyen Ekrem İmamoğlu törene gelmedi

Cumhur İttifakı'nın AK Partili İBB adayı ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında Sirkeci- Kazlıçeşme açılışı töreniyle ilgili bir davetiye polemiği yaşanmıştı. Kurum davetiye gönderilmediğini söylerken, İmamoğlu gelen davetiyeyi göstermiş ve törene katılacağını açıklamıştı. İmamoğlu açılış törenine katılmadı.

Google Haberlere Abone ol
Davetiye polemiği gündem olmuştu. Sirkeci- Kazlıçeşme açılışı törenine katılacağım diyen Ekrem İmamoğlu törene gelmedi

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açılış töreni gerçekleşti.

Murat Kurum ile girdiği "davet" tartışmasının ardından ne yapacağı merak konusu olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise açılışa katılmadı. İmamoğlu törene katılacağını söylemişti.

NE OLMUŞTU?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın kendisini Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistemler açılışına davet ettiğini ve bu davete gideceğini duyurmuş, Murat Kurum ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ile görüştüğünü, İmamoğlu’na böyle bir davetin gitmediğini söylemişti.

Ekrem İmamoğlu ise Silivri’deki konuşmasında kendisine gelen davet mailini göstererek “Şimdi benim için, ‘Kendi kendine davet uyduruyor’ diyen bu acemi adaya, bunu postayla yollayacağım. Utanır mı bilmem. Hiç sanmam ama, utanır mı bilmem” ifadelerini kullanmıştı.

İmamoğlu'nun davetiyenin Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan'ın gönderdiğini söylemesi üzerine ise Turan bu işlere Özel Kalem Müdürlüğü'nün baktığını ifade etmişti. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin