Dans hocasına Suudi turist çarptı: 3 aydır ayağa kalkamıyorum hayatım mahvoldu, kimse bu turistten hesap sormuyor

Bodrum'da geçtiğimiz Eylül ayında motosikletle Gümüşlük'e giderken bir Suudi turistin çarpmasıyla yaralanan dans hocası Saliha Alemdar isyan etti. CHP'li milletvekili Deniz Demir konuyu Meclis gündemine taşıdı. Saliha Alemdar, "Hayatım mahvoldu kimse bu turistten hesap sormuyor" derken Demir, "Suudi turistin ülkeyi terk etmesini önleyecek önlemler neden alınmadı? Neden hiçbir yaptırım uygulanmadı?" diye Adalet Bakanı Tunç'a sorular yöneltti.

Google Haberlere Abone ol
Dans hocasına Suudi turist çarptı: 3 aydır ayağa kalkamıyorum hayatım mahvoldu, kimse bu turistten hesap sormuyor

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu İstanbul'da bir motokuryeye çarpmış ve ölümüne neden olmuştu. Olayın ardından Türkiye'yi terk eden Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu için kamuoyunda büyük tepkiler verilmişti.

Benzer bir olay da geçtiğimiz Eylül ayında Bodrum'da gerçekleşti. Dans hocası Saliha Alemdar, Yalıkavak'tan Gümüşlük'e motosikletiyle giderken kiralık araç kullanan Suudi bir turistin çarpmasıyla yaralandı. 3 aydır ayağa kalkamayan Alemdar, "Hayatım mahvoldu ve kimse bu turistten hesap sormadı" diyerek isyan etti.

 

KONU MECLİS'E GELDİ

CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Deniz Demir konuyu meclis gündemine taşıdı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a cevaplaması istemiyle yazılı soru soran Deniz Demir “Adli makamlar tarafından neden etkin bir soruşturma yürütülmedi? Suudi turistin ülkeyi terk etmesini önleyecek önlemler neden alınmadı ve neden vatandaşımızın canına kasteden yabancıya hiçbir yaptırım uygulanmadı? Sayın bakanın bu soruları cevaplamasını bekliyoruz” dedi.

“Dans hocası Saliha Alemdar’a Suudi bir turist kiraladığı arabayla çarpıyor. Kaza esnasında sarhoş olan ve bu durum polis tutanaklarında kayıtlı olan turist ise hiçbir şey olmamış gibi elini kolunu sallayarak ülkesine dönebiliyor. Dans hocası Saliha alemdar 3 aydır ayağa kalkamıyor. Daha geçen ay motokurye Yunus Emre Göçer’e çarparak hayatını kaybetmesine neden olan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu serbest bırakıldıktan sonra ülkeden kaçtı gitti. Mağdur Türk vatandaşı ayrıcalık tanınan yine yabancılar…”

VATANDAŞIN CANININ KIYMETİ YOK

CHP’li Demir sözlerini şöyle sürdürdü; “Türkiye’de suç işleyen bir yabancının yargılanması yetkisi Türk adli makamlarına aittir ve gerekirse yargılama sürecinde adli makamlar tarafından yabancının ülkeden ayrılmasını engelleyebilir. Ancak idare tüm bu tedbirlerin hiçbirini uygulamadı Suudi turistte güle oynaya memleketine döndü. Görüyoruz ki AK Parti Türkiye’sinde vatandaşın canının bir kıymeti yok.”

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin