Cumhurbaşkanından sürpriz telefon! Erdoğan Sarıyer'deki okulda bir veli tarafından darbedilen öğretmeni aradı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sarıyer'deki Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu'ndan bir öğrencinin velisi tarafından darbedilen öğretmen ile telefonda görüştü. Erdoğan'ın, olayla ilgili bilgi alarak geçmiş olsun dileklerini ilettiği öğrenildi. Öte yandan saldırıya uğrayan ortaokul öğretmeni, dün de Milli Eğitim Bakanı Tekin ile bir araya geldi. Tekin, her daim öğretmenlerin yanında olacaklarını vurgulayarak, meslektaşlarının hukukunu korumaya devam edeceklerini kaydetti.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanından sürpriz telefon! Erdoğan Sarıyer'deki okulda bir veli tarafından darbedilen öğretmeni aradı

İstanbul Sarıyer'de, 25 Nisan'da Prof. Dr. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu'nda, başka bir okuldan ara dönemde gelen bir öğrencinin, başka bir öğrenciye akran zorbalığı yaptığını gören kadın öğretmen Necla Ö., öğrenciyi uyardı. Bunun üzerine tepki gösteren öğrenci 'Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz' diyerek babası Ali Ç.'yi okula çağırdı. Okula gelen Ali Ç. koridorda gördüğü öğretmen Necla Ö.'ye saldırdı. Ali Ç.'nin tekme ve yumruklarıyla yaralanan Necla Ö. ambulansla hastaneye kaldırıldı.

TUTUKLANMIŞTI

Gözaltına alınan Ali Ç., "Kasten yaralama" suçundan tutuklandı. Ali Ç.'nin ifadesinde, "Çocuğumun yanımda ağlamasından dolayı anlık kızgınlık ve ebeveynlik duygusuyla Necla hocaya vurdum. Tam olarak nereye vurduğumu hatırlamıyorum. Sonra okul dışına çıktım. Çok pişmanım" dedi.

ERDOĞAN'DAN SÜRPRİZ TELEFON

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sarıyer'deki Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu'ndan bir öğrencinin velisi tarafından darbedilen öğretmen ile telefonda görüştü. Erdoğan'ın, olayla ilgili bilgi alarak geçmiş olsun dileklerini ilettiği öğrenildi.

BAKAN TEKİN'DEN ZİYARET

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'de yumruklu saldırıya uğrayan öğretmenle görüştü. Olay günü ilk etapta telefonla öğretmeni arayarak "geçmiş olsun" dileklerini ileten Bakan Tekin'in talimatıyla, daha sonra Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Emir Hasan Arslantaş ve Personel Genel Müdürü Bülent Çiftçi, yumruk darbesiyle yaralanan öğretmene ziyarette bulundu. Saldırıya uğrayan ortaokul öğretmeni, dün de Bakan Tekin ile bir araya geldi. Yaklaşık bir saat süren görüşmede öğretmene "geçmiş olsun" dileklerini ileten Tekin, konunun takipçisi olduğunu belirtti. 

Edinilen bilgiye göre, veli A.Ç'nin, akran zorbalığı yaptığı gerekçesiyle çocuğunu uyaran öğretmene yumruk atması üzerine, Milli Eğitim Bakanlığınca olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldı. Tekin, her daim öğretmenlerin yanında olacaklarını vurgulayarak, meslektaşlarının hukukunu korumaya devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin