Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı: 2026'da enflasyonu tek haneye indireceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomi ve yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, 2026 yılına kadar tek haneli enflasyon hedeflerine yeniden ulaşacaklarını ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı: 2026'da enflasyonu tek haneye indireceğiz

Kocaeli Valiliğini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, polis mangası tarafından karşılandı.

Yılmaz, şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Seddar Yavuz'dan kentteki çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Enflasyondaki yıllık düşüşün haziran-temmuz gibi gerçekleşeceğini, belirgin düşüşün yılın ikinci yarısında görüleceğini dile getiren Yılmaz, "Dezenflasyon süreci başlayacak. 2025 yılında Orta Vadeli Programımızdaki hedefimiz yüzde 15 civarında bir enflasyon, 2026'ya geldiğimizde ise tek haneli enflasyonlara yeniden ulaşacağız. Bunu da laf olsun diye söylemiyoruz. Bunun planını, programını, politika setini oluşturmuş durumdayız. Kararlı bir şekilde de bunu hayata geçiriyoruz. Hep birlikte de sonuçlarını göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, Türkiye'nin temellerinin sağlam olduğunun altını çizerek, "Buna rağmen son dönemde oluşturulmaya çalışılan spekülatif bir hava var. Buna da hiç kimsenin prim vermemesi gerekir, rakamlar ortada. Döviz ihtiyacımız azaldı. Dövize erişimimiz arttı. Burada hiç bir tereddüt yok." dedi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin