Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suudi Arabistan'daki Süper Kupa maçıyla ilgili ilk değerlendirme geldi: Dün gece yaşanan hadiselerden üzüntü duyduğumuzu vurgulamak istiyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri programında konuştu. Suudi Arabistan'daki Süper Kupa maçıyla ilgili yaşananlara ilişkin konuşan Erdoğan "Dün gece yaşanan hadiselerden üzüntü duyduğumuzu vurgulamak istiyorum. Sporun günlük siyasi rekabetin mezesi haline getirilmesi hatalıdır, spora hiçbir faydası yoktur." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suudi Arabistan'daki Süper Kupa maçıyla ilgili ilk değerlendirme geldi: Dün gece yaşanan hadiselerden üzüntü duyduğumuzu vurgulamak istiyorum

Necip Fazıl Ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı program ile İstanbul'da sahiplerini buldu.

Bu yıl 10'uncusu düzenlenen ödül töreni edebiyat, fikir, siyaset ve iş dünyasını bir araya getirdi.

'Doğdu Batmayan Güneş' temasıyla  düzenlenen programa katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Mevla Necip Fazıl üstadımızın ruhunu şad mekanını inşallah cennet eylesin.

İlim, edebiyat, kültür ve sanat alanlarında ekol haline gelmiş değerlerimizin vefatları geride doldurulması çok güç boşluklar bırakıyor. Yeni yetişen gençlerimizin üstadlarından devraldıkları emaneti hakkıyla taşıyıp daha da yücelterek kendilerinden sonrakilere en güzel şekilde teslim edeceklerine inanıyorum.

işte bu noktada Necip Fazıl ödülleri çok önemli bir rol üstlenmektedir. Ödüllendirilen her başarının daha büyük başarılarının müjdesi olacağı inancıyla hüner sahibini takdir etmeye çalışıyoruz.

Bu seneki ödüllerimizi 10 farklı kategoride tevcih ediyoruz.

Necip Fazıl, Türkiye'nin en sancılı döneminde yaşadı. İki cihan harbi dahil nice savaş, işgal, darbe, ekonomik ve siyasi darboğazlar gördü. Osmanlının yıkılışından cumhuriyetin kuruluşuna, Türk siyasetinin tüm dönüm noktalarına şahitlik etti.

Üstadın mücadelesi Türk milletini ruh köküyle yeniden buluşturmaktı. Üstadın ruh kökü dediği şey ise bizi biz yapan vatanı vatan yapan kadim hasretlerin bütünüydü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suudi Arabistan'daki Süper Kupa maçıyla ilgili ilk değerlendirme geldi: Dün gece yaşanan hadiselerden üzüntü duyduğumuzu vurgulamak istiyorum - Resim : 2

O zaman ve mekan şuuruna sahip büyük bir iman ve dava adamıydı.

Sanatların sultanı olarak tarif ettiği şiirle mutlak hakikati aramıştır. Necip Fazıla göre mutlak hakikat Allah'tı. Şiir, Allah'ı sır ve güzellik yolunda arama işiydi.

AYASOFYA AÇIKLAMASI

Bu gençliğin maya tutması için de üstad kendi ifadesiyle 30 yıl boyunca uğraştı ve didindi bu uğurda zindanlara atıldı. tüm yasaklara ve engellemelere rağmen 35 yıl boyunca neşrettiği Büyük Doğu dergisi ve kurucusu olduğu Büyük Doğu Cemiyeti ile gençlere cesaret ve güven vermenin peşindeydi.

Üstadın ölümünün 37. yılında en büyük hayali olan Ayasofya'yı açma şerefine eriştik.

Ayasofya'yı yeniden açan Cumhurbaşkanı olarak anılmak bizim gönül dünyamızda şereflerin en büyüğüdür.

80 yılın ardından esaretin zincirini kırdık ve Fatih'in emaneti Ayasofya'yı asli kimliğine tekrar kavuşturduk.

Ayasofya Camii Kebir, aslına rücu etti. Üstadın hayalini kurduğu şekilde tıpkı bir kitap gibi bu yüce mabedi açmayı başardık.

31 Mart çok önemli. Yeniden İstanbulumuzu, Türkiyemizi aslına rücu ettirmek için 31 Mart çok önemli.

Ödül takdim edeceğimiz kardeşlerimizin arasında gençlerimizin de olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz.

ÖDÜL ALAN İSİMLER

Necip Fazıl Şiir Ödülümüzü Ali Günvar'a tevcih ediyoruz.

Necip Fazıl Araştırma Ödülümüzü bu sene Ahmet Ayhan Çitil'e takdim ediyoruz.

Necip Fazıl Uluslararası Kültür sanat ödülümüzün bu yıl ki sahibi yazar ve yönetmen Nasır Hemir'dir.

Necip Fazıl Çocuk Edebiyatı Ödülümüzün sahibi Figen Yaman Coşar kardeşimizdir.

Necip Fazıl Görsel Sanatlar Ödülümüzü ise Selahattin Sancaklı'ya takdim ediyoruz.

Necip Fazıl Saygı Ödülümüzü bu sene Prof. Dr. Hüsrev Hatimi'ye takdim ediyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suudi Arabistan'daki Süper Kupa maçıyla ilgili ilk değerlendirme geldi: Dün gece yaşanan hadiselerden üzüntü duyduğumuzu vurgulamak istiyorum - Resim : 3

'VESAYET SİSTEMİNİ HAMDOLSUN BİTİRDİK'

Milletimizin binlerce yıllık beslenme kaynaklarıyla bağını zayıflatan bazı hamlelerin açtığı boşluğu belki de hiçbir zaman tam manasıyla telafi edemeyeceğiz. Kültür sanat hayatımızın serpilip büyümesine ket vuran bir diğer husus ise ideolojik al gülüm ver gülüm ilişkileridir.

Burada şu hususu ifade etmek durumundayım. Hükümet olarak son 21 yılda attığımız kararlı cesur ve dirayetli adımlarla siyasetteki vesayet sistemini hamdolsun bitirdik. Türk siyasetini tarihinin en çoğulcu, en renkli temsil kabiliyetine kavuşturduk. Türkiye'ye dair pek çok tartışmada bu zihniyetin tarafgir ve karanlık tavrına şahit oluyoruz.

Bölücü terör örgütlerinin kalemşörlüğünü yapmaktan gocunmazlar. İnsan haklarında mangalda kül bırakmazlar ama Gazze'de devam eden İsrail vahşeti karşısında bir kelime etmezler. Hatta Hamas bahanesiyle İsrail'in devlet terörünü günümüzün Führer'i Netanyahu'nun soykırım politikasını meşrulaştırmaya çalışırlar. Bunları ülkenin ve milletin menfaatine demokrasimizin hayrına olan hiçbir mesele ortalıkta göremezsiniz.

Türkiye'nin kültür sanat iklimi mutlaka hak ettiği seviyelere ulaşacaktır. İnşallah bunu da sizlerle birlikte başaracağız.

SUUDİ ARABİSTAN'DAKİ OLAYLAR

Dün gece yaşanan hadiselerden üzüntü duyduğumuzu vurgulamak istiyorum. Biz futbol başta olmak üzere Türk sporunun tartışmalarla değil başarılarla gündeme gelmesini arzu ediyoruz. Sporun günlük siyasi rekabetin mezesi haline getirilmesi hatalıdır, spora hiçbir faydası yoktur. Dün geceden itibaren muhalefet partilerinin yaptığı açıklamaları istismar siyasetinin yeni araçları olarak görüyoruz.

Daha düne kadar 'siz Atatürk'ün askeri değil itlerisiniz' diyenlerle kol kola yürüyenlerin bizim nazarımızda hiçbir mahiyeti yoktur.

Müessif bir olay üzerinden milletin inancına ahlaksızca dil uzatılmasını hiçbir şekilde mazur göremeyiz. Bu konuda yapılası gereken ne varsa hangi adıma atılacaksa yapmaktan çekinmedik çekinmeyiz. Dünkü hadiseden dolayı futbolseverlere ve spor camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Fair play ruhuna sahip çıkmalarını bekliyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suudi Arabistan'daki Süper Kupa maçıyla ilgili ilk değerlendirme geldi: Dün gece yaşanan hadiselerden üzüntü duyduğumuzu vurgulamak istiyorum - Resim : 4

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin