Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel açıklaması: Talebi oldu. İlk görüşme TBMM'deki 23 Nisan resepsiyonunda gerçekleşti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşme talebi olduğunu ve en kısa sürede görüşeceklerini dile getirdi. Erdoğan ve Özgür Özel, 23 Nisan dolayısıyla TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un düzenlediği davette bir araya geldi. Haftaya ikili arasında kapsamlı görüşme gerçekleşecek

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel açıklaması: Talebi oldu. İlk görüşme TBMM'deki 23 Nisan resepsiyonunda gerçekleşti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de düzenlenen 23 Nisan Resepsiyonuna katıldı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşme talebi olduğunu en kısa sürede görüşeceklerini açıkladı.

Özel, "Erdoğan ile görüşme için gelecek hafta içinde uygun bir tarih belirlenecek." açıklamasını yaptı.

İşte o çay davetindeki görüntüler:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel açıklaması: Talebi oldu. İlk görüşme TBMM'deki 23 Nisan resepsiyonunda gerçekleşti

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve siyasi parti grup başkanlarını çaya davet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özel burada görüştü. İkili arasında görüşme için randevu günü konuşuldu. Görüşmenin gelecek hafta yapılacağı öğrenildi. Mermerli Salonda yapılan görüşmede Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ve Meclis Başkanvekili Celal Adan da hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel görüşmesinden ilk fotoğraflar yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel açıklaması: Talebi oldu. İlk görüşme TBMM'deki 23 Nisan resepsiyonunda gerçekleşti - Resim : 2

"BÖYLE AYAKÜSTÜ OLMAZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilerin "CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşme olacak mı?" sorusuna, "İnşallah önümüzdeki hafta görüşeceğiz. Böyle ayak üstü olmaz" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel açıklaması: Talebi oldu. İlk görüşme TBMM'deki 23 Nisan resepsiyonunda gerçekleşti - Resim : 3

ÖZEL GÖRÜŞMEYİ ANLATTI

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacağı görüşmeye ilişkin, “Partimizin önceki genel başkanlarıyla ziyaret öncesi kısa görüşmelerim olacak. Devamında da randevuyu talep edeceğiz. Daha önce de söyledim bu nezaket ziyareti değil. O görüşmeyi bayram da telefonda yaptık. Bu her iki tarafın da önem atfettiği çalışma ziyareti diyebiliriz. Her ikimizin de gündemleri var, o gündemleri takip edeceğiz görüşmede. Randevuyu talep ettikten sonra netleşirse, içeriği ile ilgili olarak da devlet geleneklerine uygun, siyasi kültürümüze uygun bir şekilde belki kısa bir ön müzakere yapar arkadaşlar ardından görüşmeyi gerçekleştiririz” ifadelerini kullandı.

‘SEÇMEN BİZE BİRBİRİMİZLE KAVGA ETME GÖREVİ VERMEDİ’

Özel, yerel seçimlerin ardından CHP’nin yönettiği belediyelerin Türkiye genelinde ödenen vergi oranının yüzde 87’ye ulaştığını kaydederek şunları söyledi:

“Bu şartlar altında seçmen bize birbiriyle konuşmayan, birbiriyle kavga ve polemik yapan iki siyasi lider olma görevi vermedi. Birbirimizi dinleyeceğiz, anlayacağız ve buna uygun olarak seçmenin bize verdiği görevi yapacağız. Bizim mecliste ana muhalefet görevimiz var. İlk genel seçimlere kadar bu görevimiz sürüyor. Ama yerel yönetimlerde çok güçlü bir iktidar görevimiz var. Sayın Erdoğan’ın da yürütmenin bütün yetkilerini elinde bulundurduğu gerçeğini biliyoruz. Bugün de konuşmamda söyledim; biz yerel seçim sonuçlarına saygılı bir dil bekleriz. O saygılı dili gördükçe genel seçim sonuçlarının Sayın Erdoğan’a verdiği yetkiyi görüyoruz. Bunun üzerinden dengeli ve doğru bir iletişim olursa millet kazanır. Gerginliğe dönersek, tartışırsak millet kaybeder. Ama daha sonra millet kendine kaybettirene de kaybettirir.”

‘ERDOĞAN’I DİNLEMEDEN MÜZAKERELERE KAPIYI KAPATMAM’

Özel, anayasa değişikliği tartışmalarına ilişkin, "Ben Sayın Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam. Kırmızı çizgiden ziyade bir başlangıç hattının olması lazım. Şimdi siz anayasaya değiştirecekseniz, uymayacağınız bir anayasayı değiştirecek misiniz? Yani anayasalar uyulmamak için değil uyulmak için yapılır" dedi.

NELER OLMUŞTU?

ANAYASA TEKLİFİ

Irak dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile planlanan görüşmeye dair yeni anayasa konusunu gündeme getireceklerini ifade etmişti.

Erdoğan, “Sayın Özel’in bu ziyaretinin gerçekleşmesi halinde kendisiyle de bunları konuşarak böyle bir adımı atabileceğimizi kendisine teklif etmekten daha doğal bir şey olmaz. Biz Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun en önemli köşe taşlarından biri olan yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili çalışmaktan, gayret etmekten geri durmayacağız” demişti.

ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A ANAYASA YANITI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Erdoğan’ın bu açıklamalarına ilişkin konuştu. Anayasanın ayaklar altında olduğunu vurgulayan Özel, “Elbette ikimiz de gündemlerimizi konuşacağız, müzakereler, görüşmeler elbette olur liderler arasında ama bir şey uymamak için değiştirilmez. Bir şeyi değiştirmek istiyorsanız önce mevcuduna uyun da onu görelim” dedi.

Erdoğan ile gelecek hafta görüşmeyi planladıklarını aktaran Özel, randevu talep edeceklerini belirtti, “z ancak anayasa ile ilgili birtakım talepleri de söyledi, tabii ki TBMM müzakere zeminidir ve her zaman liderler birbirleriyle konuşur. Ama bir insanın ‘anayasayı değiştirelim’ demesi için değiştireceğiniz anayasayı ne yapacaksınız? Geçen sefer değiştirilen anayasaya niye uymuyorsunuz? Bir anayasa uymamak için değiştirilir mi?” diye konuştu.

Özel şöyle devam etti:

“Eğer anayasayı değiştirecekseniz önce uymanız lazım. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uymamak… Anayasa Mahkemesi kararlarına uymamak… Birinci derece mahkemesine Anayasa Mahkemesi’ni ezdirmek… Bunlar hangi anayasaya uymak? Anayasa ayaklar altında. O yüzden elbette ikimiz de gündemlerimizi konuşacağız, müzakereler, görüşmeler elbette olur liderler arasında ama bir şey uymamak için değiştirilmez. Bir şeyi değiştirmek istiyorsanız önce mevcuduna uyun da onu görelim.”

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin