Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar: İstanbul sevdamız bitmeyecek...

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki programda açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar: İstanbul sevdamız bitmeyecek...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Sizleri hürmetle muhabbetle selamlıyorum. Güzel İstanbul'da sizlerle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Sergide emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. 3 yıl önce aramızdan ayrılan Ayhan Türker'i rahmetle yad ediyorum. Cenabı Allah mekanını cennet eylesin. İstanbul'da yaşayan sanatseverler bu sergiyi ziyaret edeceklerdir.

Sanata ve İstanbul'a gönül veren tüm kardeşlerimi sergiyi ziyaret etmeye davet ediyorum. Bu topraklar dünyanın en eski medeniyetlerine ev sahipliği yapmıştır. Anadolu'da üretilen eserler asırlar boyunca halka halka tüm cihana yayılmıştır. Biz de millet olarak son derece önemli katkılar yaptık. İnsanlığa pek çok değer kazandırdık.

"COĞRAFYAMIZDA YILDIZ GİBİ PARLADIK"

Bakın Ahmet Hamdi Tanpınar 1932 yılında verdiği bir mülakatta sanatı nasıl anlatıyor; Sanatın gayesi güzelliktir. 'Güzellik bir kemaldir' Kültür varlıklarımızla gönül coğrafyamızda yıldız gibi parladık. Bu yıldızların en göz kamaştıranı İstanbul'dur. İstanbul bin yıldır yoğurduğumuz sanat hamurudur. İstanbul medeniyet, tarih, ilim ve sanat demektir.

İstanbul 3 kıtada adına hutbelerin okunduğu şehirdir. Bu şehir kutsal emanetlere ev sahipliği yapan bir şehirdir. Birçok kıtada bulundum. Tarihiyle tabiatıyla her metrekaresine nakış nakış işlenmiş güzellikleriyle İstanbul gibisini görmedim.

“İSTANBUL SEVDAMIZ BİTMEYECEK”

İstanbul için hiçbir zaman yaptıklarımızla yetinmedik, yetinmeyeceğiz. İstanbulluların hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Bu can bu tende olduğu müddetçe İstanbul'a olan sevdamız bitmeyecek.

"PES ETMEMEYİ BU ŞEHRİN SOKAKLARINDA ÖĞRENDİK"

Pes etmemeyi bu şehrin sokaklarında öğrendik. Şefkat ve vicdanı İstanbul öğretti. Mazlumun yanında olmayı burası öğretti. Büyük düşünmeyi, iddialı hedeflere ulaşmak için koşmayı bize İstanbul öğretti. Türkiye Yüzyılı ilim, kültür ve sanat erbabımızın eserleriyle şekillenecektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine Necip Fazıl Kısakürek'in 'Canım İstanbul' şiirini okuyarak son verdi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin