Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kaos' uyarısı: 28 Şubatvari müsamere

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de düzenlenen Valiler Buluşması'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Son günlerde karşımıza çıkmaya başlayan 28 Şubatvari müsamerelerin gerisindeki güçleri biliyoruz, bunların gayesi Türkiye Yüzyılı vizyonumuzdan uzaklaştırmak" dedi. Erdoğan kaos uyarısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kaos' uyarısı: 28 Şubatvari müsamere

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de düzenlenen Valiler Buluşması'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, kritik yol ayrımlarında alçakça oyunların devreye girdiğini söyleyerek 31 Mart seçimlerinde valilere önemli görevler düştüğünü belirtti.

Erdoğan, "Son günlerde karşımıza çıkmaya başlayan 28 Şubatvari müsamerelerin gerisindeki güçleri biliyoruz, bunların gayesi Türkiye Yüzyılı vizyonumuzdan uzaklaştırmak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

-Valiler şehrin her bir meselesine sahip çıkıp öncelik yapmakla mükelleftir. Yılın her zamanı kapısı da gözü de feraseti de açık olacaktır. Yönetim tahammüllerimiz de bize aynı hakikati göstermektedir.

-Kimi mankurtlar varsa da milletimizin kalbi yanı heyecanla atmaktadır. İlimden ahlaka adaletten gayrete her konuda u yol haritasını izleyeceğiz. Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı vazifelerimizde hep bu anlayışla hareket ettik.

-2023 hedeflerimizi adım adım hayata geçirdik ve maruz kaldığımız onca saldırıya rağmen hedeflerimizin önemli bir kısmını gerçekleştirdik. Cumhuriyetimizin ilk asrını geride bıraktık, genel seçimlerden sonra yeni bir vizyon daha ortaya koyduk. Türkiye Yüzyılı devletin ve milletin ortak hayali ve projesidir.

-Ülkemize kazandırdığımız kalkınma ve demokrasi atılımı Türkiye Yüzyılının temelidir. Türkiye yüzyılını bizden sonra nesillere bırakacağımız en değerli miras olarak görüyoruz. 2024 yılını da gök kubbede bırakacağımız insanımızın gönlünde hoş sedalar bırakan bir anlayışla devireceğiz.

-Ülkemizin ilk asrının hangi sancılarla geçtiğini biliyoruz. Her ne kadar ülkemizi en üst lige çıkarsak da geldiğimiz noktayı yeterli bulmuyoruz. Öyle kritik bir eşikteyiz ki bundan sonra atacağımız adımlarla ya küresel gelişmişlik liginin en üstünde yer alacağız ya da tekrar geriye düşme riskiyle karşı karşıya kalacağız.

-Ömründe tuğla üstüne tuğla koymamış, herhangi bir esere imza atmamış olanların rahatlığı sizi yanıltmasın. Türkiye ne zaman kritik bir eşiğe gelse hemen tuzaklar, çeşitli oyunlar ortaya atılıyor. 28 Şubatvari hevesleri de anlıyoruz, bu bayat oyunlar bizi Türkiye Yüzyılı vizyonumuzdan uzaklaştıramaz.

-Sıkıntıların elbette farkındayız. Küresel ve bölgesel krizlerin neden olduğu dalgalanmaları milletleri birbirine düşman etme aracı olarak kullanıyorlar. Yalan yanlış haberlerle ülkeyi karıştırmaya çalışıyorlar. Genç vatandaşlarımızın zihin ve gönül dünyalarını bulandırarak hayallerini gerçekleştirmeyi hedefliyorlar. Türkiye asla taviz vermedi, demokratik olgunluğundan rahatsız olan faşizmin en müphem şeklini övmeye başladılar.

-Türkiye sadece Türkiye sınırlarından ibaret bir ülke değildir. Çok geniş bir coğrafyada milyonlarca insanların kalpleri ve yüzleri bize dönüktür. Hakkı dile getiren ve hakikati teslim edebilenler için bu anlamlı tablo çok büyük bir sorumluluk demektir.

-Türkiye 31 Mart'ta yeni bir seçime hazırlanıyor. Ülkenin ve milletin geleceğini ilgilendiren her husus gibi bu seçimde de sizlerden üstün hayret bekliyorum. Seçimlerin sağlıklı bir şekilde yapılması şarttır. Her seçim dönemi gibi 31 Mart'ta da milletten alamadıkları desteğin acısını kargaşa ve kaos çıkararak gizlemek isteyenler olacaktır. Biraz daha sertleşen rekabeti ülkeyi karıştırmak için kullanmak isteyenler de olacaktır.

-Sürecin baştan sona sıkıntısız yürütülmesini gözeterek tüm birimlerimiz kendi sorumluluklarını ifşa ederken sizler de koordinasyonu sağlayacaksınız. İnşallah bu seçimleri de tam bir demokratik olgunlukla sonuçlandıracağımıza inanıyoruz. İçişleri Bakanımızı bu toplantı için tebrik ediyorum. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını istiyorum.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin